Filmpje van aanhouding winkeldief door Burgemeester Aboutaleb en Politie Rotterdam-Oost

vrijdag 6 februari 2015 08:25

Het is 5 maart 2014. Wijkagent Groeneveld is zojuist vanaf het hoofdbureau in Rotterdam onderweg naar politiebureau Taborstraat. Hij was in burger gekleed en reisde met het openbaar vervoer. Bij het verlaten van metrostation Gerdesiaweg hoort hij boven aan de roltrap ineens een hoop tumult. Hij ziet burgemeester Aboutaleb achter een man aan rennen en roepen “blijf staan je bent aangehouden”. 

De verdachte rent snel de trap af en vlucht het metrostation in. De burgemeester en de wijkagent kennen elkaar van gezicht. De burgemeester legt aan de wijkagent uit dat de verdachte zojuist op de Willem Ruyslaan een diefstal had gepleegd en aangehouden diende te worden.

Samen rennen ze achter de verdachte aan. De wijkagent maakt zich al rennend aan de verdachte kenbaar als politieagent in burger. De verdachte roept al wegrennend “ik word niet aangehouden”. Uiteindelijk weet de agent de verdachte vast te grijpen en hem met een mooie beenworp naar de grond te brengen. De burgemeester deelde de verdachte mede dat hij is aangehouden voor een diefstal bij de Kruidvat aan de Willem Ruyslaan. Tussentijds wordt 112 gebeld. Terwijl de burgemeester en de wijkagent in afwachting zijn van geuniformeerde collega’s wordt de verdachte na verloop van tijd weer wat agressiever. Wederom werkt de wijkagent de verdachte naar de grond. Niet veel later komen collega’s ter plaatse die de verdachte in de boeien slaan.

De verdachte is inmiddels veroordeeld tot vier maanden gevangenisstraf waarvan twee maanden voorwaardelijk met als bijzondere voorwaarde onder andere een verplichte behandeling.

Kijk in het filmpje mee met de collega’s die een melding krijgen van een spoedassistentie bij metrostation Gerdesiaweg. Dit naar aanleiding van het 112 telefoontje waarin de meldkamer te horen krijgt dat de wijkagent in gevecht is met een agressieve en vluchtende winkeldief.

Bron & Filmpje : Politie Rotterdam Oost

 

Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

0 reacties

Filmpje van aanhouding winkeldief door Burgemeester Aboutaleb en Politie Rotterdam-Oost
Schrijver:

 

 

Het is 5 maart 2014. Wijkagent Groeneveld is zojuist vanaf het hoofdbureau in Rotterdam onderweg naar politiebureau Taborstraat. Hij was in burger gekleed en reisde met het openbaar vervoer. Bij het verlaten van metrostation Gerdesiaweg hoort hij boven aan de roltrap ineens een hoop tumult. Hij ziet burgemeester Aboutaleb achter een man aan rennen en roepen “blijf staan je bent aangehouden”. 

De verdachte rent snel de trap af en vlucht het metrostation in. De burgemeester en de wijkagent kennen elkaar van gezicht. De burgemeester legt aan de wijkagent uit dat de verdachte zojuist op de Willem Ruyslaan een diefstal had gepleegd en aangehouden diende te worden.

Samen rennen ze achter de verdachte aan. De wijkagent maakt zich al rennend aan de verdachte kenbaar als politieagent in burger. De verdachte roept al wegrennend “ik word niet aangehouden”. Uiteindelijk weet de agent de verdachte vast te grijpen en hem met een mooie beenworp naar de grond te brengen. De burgemeester deelde de verdachte mede dat hij is aangehouden voor een diefstal bij de Kruidvat aan de Willem Ruyslaan. Tussentijds wordt 112 gebeld. Terwijl de burgemeester en de wijkagent in afwachting zijn van geuniformeerde collega’s wordt de verdachte na verloop van tijd weer wat agressiever. Wederom werkt de wijkagent de verdachte naar de grond. Niet veel later komen collega’s ter plaatse die de verdachte in de boeien slaan.

De verdachte is inmiddels veroordeeld tot vier maanden gevangenisstraf waarvan twee maanden voorwaardelijk met als bijzondere voorwaarde onder andere een verplichte behandeling.

Kijk in het filmpje mee met de collega’s die een melding krijgen van een spoedassistentie bij metrostation Gerdesiaweg. Dit naar aanleiding van het 112 telefoontje waarin de meldkamer te horen krijgt dat de wijkagent in gevecht is met een agressieve en vluchtende winkeldief.

Bron & Filmpje : Politie Rotterdam Oost

 

Kogelhulzen aangetroffen aan Bramentuin in Rotterdam

Kogelhulzen aangetroffen aan Bramentuin in Rotterdam

Rotterdam - Woensdag 23 september heeft er rond 21.30 uur een schietpartij plaatsgevonden in een park aan de Bramentuin. Voor zover zijn er geen bekenden. Omwonenden hoorden meerdere knallen, waarna zij de politie belden. Agenten troffen meerdere hulzen aan, maar geen...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!