donderdag, december 9, 2021
2.6 C
Rotterdam
donderdag 9 december 2021

Nieuw voertuig voor brandweerkazerne Metaalhof Rotterdam Prins Alexanderpolder

- advertentie -

Vandaag hebben de brandweermannen- en vrouwen van de Kazerne Metaalhof in de Prins Alexanderpolder een nieuw voertuig gekregen. Het voertuig is één van de vele voertuigen die nog gaan volgen voor de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond.

Ruim een jaar later dan de planning was zijn de eerste wagens klaar. Het wagenpark van de veiligheidsregio is verouderd en aan vervanging toe. De meeste voertuigen zijn ouder dan tien jaar. Vooral onder de beroepskazernes heeft het materiaal veel te lijden. De vele drempels in de woonwijken zorgen ervoor dat de auto’s sneller slijten. De Metaalhof reed al een tijd rond in een reservevoertuig. Om kosten te besparen is er gekozen voor een compleet nieuw wagenpark van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Het onderhoud aan de oudere voertuigen brengt teveel kosten met zich mee.

Specialisme kazerne Metaalhof
Het voertuig van de Metaalhof is een gecombineerd voertuig. De Metaalhof heeft als specialisme het hulpverleningsteam. Nu rukken zij uit met een tankautospuit en een hulpverleningsvoertuig. In het hulpverleningsvoertuig zit het materiaal voor zwaardere ongevallen. Het wordt ook wel een magazijn op wielen genoemd. Het nieuwe voertuig is dus twee voertuigen in één. Daardoor is hij wel groter en zwaarder dan de andere voertuigen.

Op de Eilanden rijden de nieuwe voertuigen al een tijdje rond. Deze wagens zullen echter retour gaan want dit betreffen de voertuigen van de vorige opbouwer die failliet is gegaan. De nieuwe wagens worden opgebouwd door DAF en de firma Kronenburg. Zij zullen de wagens die nu rondrijden ook opnieuw opbouwen.

Om met het voertuig uit te kunnen rukken wordt er eerst nog een week getest door beroepsploegen. Vanaf het einde van volgende week zal het voertuig hoogstwaarschijnlijk officieel in dienst gaan.

Alle oude voertuigen zullen of zijn inmiddels al verkocht. Een aantal gaan een tweede leven krijgen in het buitenland. Waar de andere voertuigen nog dienst gaan doen is niet bekend.

DSC_5269kl DSC_5260kl DSC_5252kl DSC_5248-kl CT321-brandweer-metaalhof-jj-02-stock CT321-brandweer-metaalhof-jj-02 DSC_5244kl CT321-brandweer-metaalhof-jj-01

 

- Advertisement -
- Advertentie -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,114VolgersVolg
- advertentie -