Aangehouden voor brandstichtingen – Usquert

Date:

Deel bericht:

Usquert – De politie heeft op 3 februari een 43-jarige inwoner van Usquert en een 38-jarige inwoner van Uithuizen aangehouden op verdenking van brandstichting. Op 24 augustus 2014 werd een auto, die geparkeerd stond aan de John F. Kennedylaan rond 02.00 uur in brand gestoken.

Op 20 november 2014 werd in dezelfde straat een 2e auto in brand gestoken. Ook deze auto was van dezelfde eigenaar, een 50-jarige inwoner van Usquert. Hij deed aangifte.

- Advertisement -

Tijdens het onderzoek werden vele getuigen gehoord waarna men de verdachten op het spoor kwam. De verdachten werden voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau waar zij een verklaring aflegden. Zij zijn inmiddels in vrijheid gesteld. De verdachten en aangever hadden een zakelijk geschil.

BRON: Politie.nl

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Jongetje (2) overleden na ongeluk op motorcrossbaan Kloosterweg Marum

Marum - In het Groningse Marum is zaterdagmiddag een jongetje van 2 jaar oud overleden, zijn vader raakte...

Politie doet onderzoek naar plofkraak bij juwelier Verlengde Hereweg Groningen

Groningen - Een juwelier aan de Verlengde Hereweg in Groningen is in de nacht van woensdag 29 op...

Aardbeving in provincie Groningen

Zeerijp - Vrijdagmiddag 1 april heeft er een aardbeving plaatsgevonden nabij de plaats Zeerijp (gemeente Eemsdelta). Dit meldt het...

Politie houdt vijf verdachten aan bankpasfraude

Rotterdam - De politie heeft vanmorgen vijf mensen aangehouden voor betrokkenheid bij bankhelpdeskfraude en witwassen. De aangehouden verdachten...