Ernstig ongeval tijdens carnavalsoptocht – Ter Apel

Date:

Deel bericht:

Ter Apel – Zaterdagmiddag rond vier uur is bij een ernstig ongeval tijdens de carnavalsoptocht op de Kapelweg een 33-jarige vrouw uit Ter Apel om het leven gekomen. Vijf anderen raakten gewond. Een auto reed langs een wegafzetting, door het publiek en kwam tegen een praalwagen tot stilstand. Diverse hulpdiensten werden gealarmeerd, waaronder ook de traumahelikopter.

Onder de vijf gewonden zijn ook de ouders van het dodelijk slachtoffer. Zij raakten zwaar gewond. Het gaat om een 63-jarige man en een 61-jarige vrouw uit Ter Apel. Daarnaast raakte nog een man uit het publiek gewond (identiteit onbekend). De andere twee gewonden betreft de inzittenden van de personenauto. De 81-jarige bestuurder uit Ter Apel is vermoedelijk onwel geraakt. Zijn 83-jarige vrouw liep bij het ongeval letsel in het gezicht op. Alle vijf gewonden zijn overgebracht naar ziekenhuizen.

- Advertisement -

Opvang
In samenspraak met de gemeente is opvang geregeld voor mensen die getuige waren van het ongeval in een nabijgelegen sporthal. Ook medewerkers van Salchtofferzorg waren daar aanwezig.

Nader onderzoek
Verkeersspecialisten van de politie hebben op de onderzoekslocatie sporenonderzoek verricht. Ook is de technische staat van de auto onderzocht. Een analyse van de onderzoeksgegevens moet zekerheid geven over de toedracht van het ongeval. Tot nu toe lijkt het er sterk op dat het onwelworden van de bestuurder de oorzaak is van het noodlottige ongeval. Van opzet lijkt geen sprake.

Aflasting festiviteiten carnaval
De festiviteiten voor vanavond in Ter Apel zijn vanwege het vreselijke drama van vanmiddag afgelast. Dit is besloten na overleg tussen de carnavalsverenigingen De Bultruters en De Kloosterwiekers, gemeente Vlagtwedde, politie Noord-Nederland en Veiligheidsregio Groningen. We betreuren dit zeer, maar uit respect voor de slachtoffers en de nabestaanden is dit de enige juiste beslissing. De carnavalsverenigingen zullen zo snel mogelijk een regeling treffen voor de verkochte kaarten voor het feest van vanavond.

BRON: Politie.nl

- Advertisement -

Gerelateerd