Zeer grote brand in bedrijfsloods Dwarsweg Rozenburg

maandag 16 februari 2015 18:45

In een bedrijfsloods aan de Dwarsweg in Rozenburg heeft maandagavond een zeer grote brand gewoed. Omstreeks 17:19 uur werd er brand gemeld in de betreffende loods. Ter plaatse trof de brandweer een redelijke brand aan. Echter bleek het vuur dusdanig om zich heen te grijpen dat er omstreeks 18:15 uur werd opgeschaald naar een zeer grote brand.

Dikke zwarte rookwolken stegen op uit het pand waar onder andere een elektrotechnisch bedrijf in zit gevestigd. Ten tijde van het uitbreken van de brand was er niemand aanwezig. Meetploegen van de brandweer waren uitgerukt om de luchtkwaliteit in de omgeving te meten. Enkele woningen in de buurt moesten worden ontruimd.

Door de brand zat een appartementencomplex genaamd de Furie in Maassluis in de rook. Hen werd geadviseerd om de ramen en deuren te sluiten. De hulpdiensten schaalden op naar GRIP 1 om de inzet ter plaatse goed te kunnen organiseren.

Uit de bedrijven zijn waardevolle spullen veiliggesteld. De brandweer kon vanwege de hitte het pand boven niet meer betreden. Zij zijn enkele uren bezig geweest om de brand te kunnen doven. De oorzaak van de brand is vermoedelijk een hennepkwekerij in een voormalige kantine geweest.

Foto : qphoto.nl

image

https://twitter.com/nieuwsopbeeld/status/567376725970255872

 

Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

0 reacties

Zeer grote brand in bedrijfsloods Dwarsweg Rozenburg
Schrijver:

 

 

In een bedrijfsloods aan de Dwarsweg in Rozenburg heeft maandagavond een zeer grote brand gewoed. Omstreeks 17:19 uur werd er brand gemeld in de betreffende loods. Ter plaatse trof de brandweer een redelijke brand aan. Echter bleek het vuur dusdanig om zich heen te grijpen dat er omstreeks 18:15 uur werd opgeschaald naar een zeer grote brand.

Dikke zwarte rookwolken stegen op uit het pand waar onder andere een elektrotechnisch bedrijf in zit gevestigd. Ten tijde van het uitbreken van de brand was er niemand aanwezig. Meetploegen van de brandweer waren uitgerukt om de luchtkwaliteit in de omgeving te meten. Enkele woningen in de buurt moesten worden ontruimd.

Door de brand zat een appartementencomplex genaamd de Furie in Maassluis in de rook. Hen werd geadviseerd om de ramen en deuren te sluiten. De hulpdiensten schaalden op naar GRIP 1 om de inzet ter plaatse goed te kunnen organiseren.

Uit de bedrijven zijn waardevolle spullen veiliggesteld. De brandweer kon vanwege de hitte het pand boven niet meer betreden. Zij zijn enkele uren bezig geweest om de brand te kunnen doven. De oorzaak van de brand is vermoedelijk een hennepkwekerij in een voormalige kantine geweest.

Foto : qphoto.nl

image

https://twitter.com/nieuwsopbeeld/status/567376725970255872

 

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!