Nieuw voertuig CT-321 Brandweer Metaalhof officieel in dienst genomen

Date:

Deel bericht:

Vandaag hebben de brandweermannen- en vrouwen van de Kazerne Metaalhof in de Prins Alexanderpolder het nieuwe voertuig officieel in gebruik genomen. Directrice Annemarie van Daalen overhandigde officieel de sleutels van het voertuig. Het voertuig is één van de vele voertuigen die nog gaan volgen voor de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond.

Ruim een jaar later dan de planning was zijn de eerste wagens klaar. Het wagenpark van de veiligheidsregio is verouderd en aan vervanging toe. De meeste voertuigen zijn ouder dan tien jaar. Vooral onder de beroepskazernes heeft het materiaal veel te lijden. De vele drempels in de woonwijken zorgen ervoor dat de auto’s sneller slijten. De Metaalhof reed al een tijd rond in een reservevoertuig. Om kosten te besparen is er gekozen voor een compleet nieuw wagenpark van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Het onderhoud aan de oudere voertuigen brengt teveel kosten met zich mee. De Metaalhof is de eerste beroepskazerne die het voertuig in dienst neemt.

- Advertisement -

Specialisme kazerne Metaalhof
Het voertuig van de Metaalhof is een gecombineerd voertuig. De Metaalhof heeft als specialisme het hulpverleningsteam. Voorheen rukten zij uit met een tankautospuit en een hulpverleningsvoertuig. In het hulpverleningsvoertuig zit het materiaal voor zwaardere ongevallen. Het wordt ook wel een magazijn op wielen genoemd. Het nieuwe voertuig is dus twee voertuigen in één. Daardoor is hij wel groter en zwaarder dan de andere voertuigen. Het nieuwe voertuig kan onder andere ingezet worden voor ongevallen met vrachtwagens, metro’s en treinen. Daarnaast zal dit voertuig de reguliere inzetten als branden en kleine ongevallen of hulpverleningen eveneens uitvoeren.

 

DSC_5589kl DSC_5596kl DSC_5599kl DSC_5601kl DSC_5608kl DSC_5609kl DSC_5613kl DSC_5621kl DSC_5634kl

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Beknelling na ongeval op A15 bij Rotterdam, vertraging voor verkeer richting Europoort

Rotterdam - Dinsdagochtend 23 april is de A15 deels afgesloten na een ongeval tussen een vrachtwagen en een...

Man neergestoken na verlaten bus aan Slinge in Rotterdam

Rotterdam - Maandagochtend 22 april is een man gewond geraakt bij een steekpartij op de Slinge in Rotterdam....

Feyenoord wint de TOTO KNVB-Beker 2024 in De Kuip Rotterdam!

Rotterdam - Zondagmiddag was de aftrap van de TOTO KNVB Bekerfinale in De Kuip in Rotterdam. Voormalig landskampioen...

Auto beschoten vanuit andere auto Slinge Rotterdam

Rotterdam - Een auto is zaterdagavond vanuit een andere auto beschoten. Dat gebeurde rond 23.20 uur op de...