Politie lost schoten na achtervolging bij aanhouding autodief op Zaagmolenstraat Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Vanmiddag heeft de politie na het lossen van meerdere waarschuwingsschoten de bestuurder van een als gestolen auto aangehouden.

Omstreeks 13:00 uur heeft er op de Veilingweg te Rotterdam een diefstal van een personenauto plaatsgevonden. Hierop zijn meerdere politievoertuigen een onderzoek gestart wat al snel resulteerde in een wilde achtervolging. Tijdens deze achtervolging die door Rotterdam Noord plaats, vond heeft de bestuurder van het gestolen voertuig op de Gordelweg een aanrijding met een politieauto veroorzaakt. Bij deze aanrijding is de politieauto total-los geraakt en hebben de inzittenden geen verwondingen opgelopen.

- Advertisement -

Na een rit die onder andere over de Noordmolenstraat en de Bergweg gegaan is raakte de bestuurder op de Zaagmolenstraat met de Vletstraat een geparkeerd staande auto en eindigde voor hem de rit. De politie heeft de bestuurder middels een BTGV (Benaderings Techniek Gevaarlijke Verdachten) uit het voertuig gehaald. Omdat deze niet reageerde op aanroepen zijn er meerdere waarschuwingsschoten gelost. Uiteindelijk is de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

In verband met het onderzoek door de FO (Forensische Opsporing) is de Zaagmolenstraat geruime tijd afgesloten om alles goed en veilig in kaart te brengen. Hierdoor rijdt tramlijn 8 een omleiding via de Bergweg en de Schiekade en zijn de haltes op het traject Hofplein naar de Zaagmolenbrug vervallen.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Man neergestoken na verlaten bus aan Slinge in Rotterdam

Rotterdam - Maandagochtend 22 april is een man gewond geraakt bij een steekpartij op de Slinge in Rotterdam....

Feyenoord wint de TOTO KNVB-Beker 2024 in De Kuip Rotterdam!

Rotterdam - Zondagmiddag was de aftrap van de TOTO KNVB Bekerfinale in De Kuip in Rotterdam. Voormalig landskampioen...

Auto beschoten vanuit andere auto Slinge Rotterdam

Rotterdam - Een auto is zaterdagavond vanuit een andere auto beschoten. Dat gebeurde rond 23.20 uur op de...

Scooterrijder aangehouden na achtervolging Gruttostraat Rotterdam

Rotterdam - De politie wilde vanavond een groepje jongeren op scooters controleren. Toen de motoragent hun een stopteken...