Autokrakers op heterdaad betrapt, er vandoor en later toch gepakt Utrecht

Date:

Deel bericht:

Utrecht – Zaterdagmiddag rond 13.00 uur kreeg de politie melding van een autoinbraak op het Zwarte Woud in Lunetten. Agenten waren ter plaatse aan het speuren naar verdachten. Hierop kwam wederom een autoinbraak op heterdaad binnen, ditmaal aan het Reiderland.

Twee verdachten zouden zich uit de voeten maken in de richting van Hoograven. Meerdere agenten waren inmiddels gealarmeerd en waren aan het uitkijken naar deze twee verdachten waarvan het signalement inmiddels bekend was. Op ’t Goyplein werden twee jongens gespot die vermoedelijk betrokken waren bij beide autokraken. Bij het zien van de politie rende één verdachte naar het benzinestation en de ander vloog Hoograven in.

- Advertisement -

Achtervolging
De politieman aarzelde geen moment en zette de achtervolging in. Zonder blikken of blozen stak de verdachte ’t Goyplein over en werd daarbij geschept door een aanrijdende auto. Ondanks deze levensgevaarlijke actie en een hevig geschrokken automobilist verbijsterd achterlatend, krabbelde de verdachte weer op en rende er vandoor. Niet lang daarna kon deze aangehouden worden. Het gaat hierbij om een 14-jarige jongen uit Utrecht. De andere verdachte was inmiddels verdwenen in Hoograven. Aldaar werd hij aangetroffen en aangehouden. Hierbij gaat het om een 16-jarige jongen, eveneens uit Utrecht.

Buit
Beide minderjarige verdachten zijn overgebracht naar het bureau. Hun ouders zijn eveneens in kennis gesteld. De 14-jarige verdachte die geschept was door een automobilist is nagekeken in het ziekenhuis alvorens hij werd ingesloten. In Hoograven is eveneens buit aangetroffen vermoedelijk afkomstig van één van beide autokraken.

BRON: Politie.nl

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Veiligheidsdiensten oefenen rondom Utrecht Centraal

Utrecht - Vanmiddag hebben veiligheidsdiensten geoefend op Utrecht centraal. De oefening, genaamd Explosive Lion, liep eigenlijk de hele...

Politie ontslaat collega na meldingen van ernstig ongewenst gedrag

Utrecht - Dinsdag 18 april is een medewerker van de eenheid Midden-Nederland ontslagen. Uit onderzoek blijkt dat de...

Vrouw steekt met jonge kinderen Bilste Rading in Utrecht over, vrouw en kind (5) overlijden

Utrecht - Bij een zeer ernstig verkeersongeval nabij de afrit A27 Veemarkt met de Bilste Rading verongelukte vrijdag...

Grote brand legt meerdere bussen in de as Griffioenlaan Utrecht

Utrecht - Een grote brand heeft vrijdagmorgen rond 04.50 uur meerdere stadsbussen in busstalling Westraven aan de Griffioenlaan...