Duo aangehouden na geweld tegen conducteur

Date:

Deel bericht:

Leeuwarden – De politie heeft twee 17-jarige jongens uit Leeuwarden en de gemeente Menaldumadeel aangehouden voor openlijke geweldpleging. Het duo wordt ervan verdacht dat zij zaterdag- op zondagnacht op de Hollanderdijk in Leeuwarden een 48-jarige conducteur hebben belaagd en mishandeld.

Beide minderjarigen, onder invloed van alcohol, waren na vervelend gedrag in de trein van Zwolle naar Leeuwarden bekeurd door conducteurs. In Leeuwarden aangekomen, moest het duo bovendien de gemaakte rotzooi in de trein opruimen. Hierna verlieten de conducteurs en de jongens het station. De 48-jarige werd plotsklaps bij de parkeerplaats belaagd door beide 17-jarigen. Onder meer werd de bril van de conducteur zijn hoofd geslagen en moest de man zich tegen het geweld verweren.

- Advertisement -

Gewond
Even later schoot de andere conducteur hem te hulp. In eerste instantie werd alleen de Leeuwarder jongen ingerekend. Zondagochtend volgde ook de aanhouding van de andere verdachte. Beide jongens worden vandaag gehoord. De conducteur moest zich voor letsel aan zijn hand laten behandelen in het ziekenhuis. De politie maakt proces-verbaal op.

BRON: Politie.nl

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

14 gewonden na ongeval tussen lijnbus en taxibusje in Friesland

Berlikum - Bij ernstig ongeluk op de Westergoawei (N383) in het Friese Berlikum zijn zeker 14 inzittenden gewond...

Drama op Waddenzee: Twee doden en kind (12) vermist na aanvaring watertaxi en veerbot

Na een aanvaring tussen een Watertaxi en een Veerboot vanmorgen vroeg zijn de hulpdiensten nog altijd op zoek...

Fries (52) aangehouden voor seksdate met minderjarige in Rhoon

Rhoon - De politie heeft een 52-jarige man uit Friesland aangehouden, omdat hij een seksdate zou hebben met...

38-jarige Rotterdammer aangehouden voor steekpartij op station Leeuwarden

Leeuwarden (Fr), Rotterdam - Voor het steekincident vanochtend op het station in Leeuwarden heeft de politie een 38-jarige...