Viertal verdacht van mensenhandel of mensensmokkel

Date:

Deel bericht:

Barneveld – Zaterdagavond 28 februari heeft de politie vier Albanese mannen aangehouden op verdenking van mensenhandel of mensensmokkel. Hun vermoedelijke slachtoffers, vier Aziatische meisjes/vrouwen en één Aziatische jongeman, zijn door de politie opgevangen en gaan vandaag naar een opvangadres.

De politie ontving rond 22.30 een melding van een beveiliger over vier verdachte mannen die op de Hanzeweg in Barneveld stonden, en afkomstig leken vanaf de carpoolplaats bij de A1. Toen de politie poolshoogte ging nemen werden de mannen niet direct aangetroffen, maar wel enkele Aziatische vrouwen of meisjes, zittend in een rioolbuis. In totaal werden vier Aziatische vrouwen aangetroffen. De Aziatische jongeman, vermoedelijk het vijfde slachtoffer, was er vandoor gegaan en werd iets later op een bedrijfsterrein in de omgeving aangetroffen.

- Advertisement -

Politiehond
De verdachten werden ook aangetroffen op een bedrijfsterrein aan de Hanzeweg. Bij het afzoeken van de omgeving werd een politiehond ingezet. De verdachten hadden zich ondermeer achter een keet verstopt. Zij zijn direct aangehouden op verdenking van mensenhandel en/of mensensmokkel. Het gaat om vier Albanese mannen van 28, 29, 32 en 38 jaar oud.

Opvangadres
De slachtoffers konden zich niet identificeren. Het onderzoek naar hun leeftijden en herkomst is nog gaande. Wel is inmiddels duidelijk dat het vermoedelijk om Vietnamezen gaat, deels volwassenen en deels minderjarigen. De slachtoffers zijn eerst opgevangen op het politiebureau, en gaan vandaag naar een opvangadres.

De verdachten zijn ingesloten voor nader verhoor. Het Team Mensenhandel van de politie Oost-Nederland heeft de zaak nu in onderzoek.

BRON: Politie.nl

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Creatieve Rotterdammer bezorgt automobilist uit Gelderland rits bekeuringen

Rotterdam - Een rolletje tape kwam een man uit Gelderland bijna duur te staan. In korte tijd ontving...

Jongen (16) overleden na aanrijding met taxi Hancateweg-West Hellendoorn

Hellendoorn - Bij een ernstig ongeluk op de Hancateweg-West in Hellendoorn is afgelopen nacht een 16-jarige jongen om...

Meerdere zwaargewonden door ongeluk met spookrijder A28 Wezep

Wezep - Bij een ernstig ongeval zijn dinsdagavond op de A28 tussen Wezep en 't Harde meerdere personen...

Dode en gewonde na ernstig ongeluk A12 Ede

Ede - Bij een ernstig ongeval op de A12 zijn zondagmorgen twee personen aangereden. Één van de slachtoffers...