Gevaarlijke brandweerkeuring direct opgeschort door arbeidsinspectie

woensdag 4 maart 2015 11:14

De arbeidsinspectie heeft een brandweerkeuring stil laten leggen. Dit meldde Omroep WNL in hun uitzending van woensdagmorgen. Jaarlijks moet het brandweerpersoneel een zogenoemde PPMO-test afleggen om hun werk te kunnen blijven doen. Al langer werd er door het personeel geklaagd dat de test niet deugt en gevaarlijk zou zijn. Zij moeten bijvoorbeeld bepakt en bezakt een trap oplopen zonder de reling beet te houden, dit is gevaarlijk en niet reëel. 

Het afgelopen jaar zouden diverse brandweermensen gewond zijn geraakt door deze keuring. In het hele land zijn de keuringen opgeschort en wordt er gekeken naar een aanpassing van de keuring. Een vragenrondje onder het personeel van de brandweer geeft aan dat een verplichte jaarlijkse medische keuring met bijvoorbeeld een hartfilmpje veel meer effect zou hebben.

Zie hier de uitzending van Vandaag de Dag 4 maart

 

Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

0 reacties

Gevaarlijke brandweerkeuring direct opgeschort door arbeidsinspectie
Schrijver:

 

 

De arbeidsinspectie heeft een brandweerkeuring stil laten leggen. Dit meldde Omroep WNL in hun uitzending van woensdagmorgen. Jaarlijks moet het brandweerpersoneel een zogenoemde PPMO-test afleggen om hun werk te kunnen blijven doen. Al langer werd er door het personeel geklaagd dat de test niet deugt en gevaarlijk zou zijn. Zij moeten bijvoorbeeld bepakt en bezakt een trap oplopen zonder de reling beet te houden, dit is gevaarlijk en niet reëel. 

Het afgelopen jaar zouden diverse brandweermensen gewond zijn geraakt door deze keuring. In het hele land zijn de keuringen opgeschort en wordt er gekeken naar een aanpassing van de keuring. Een vragenrondje onder het personeel van de brandweer geeft aan dat een verplichte jaarlijkse medische keuring met bijvoorbeeld een hartfilmpje veel meer effect zou hebben.

Zie hier de uitzending van Vandaag de Dag 4 maart

 

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!