Ontstnapt paard raakt te water Boekhorsterweg Oude Ade

woensdag 4 maart 2015 22:34

Oude Ade – Woensdagavond werd de brandweer omstreeks 19.00 uur gealarmeerd voor een dier te water aan de Boekhorsterweg in Oud Ade. Ter plaatse bleek er een paard na door een hek te zijn gelopen te water zijn geraakt. Omdat het paard er niet meer zelfstandig uit kon komen in verband met het hoogteverschil is de brandweer gealarmeerd.

Een tankautospuit is ter plaatse gekomen, en niet veel later is ook een hulpverleningsvoertuig met spoed ter plaatse gekomen omdat de tijd begon te dringen. De brandweer probeerde een paardengordel onder de buik van het paard doen om hem door middel van het hulpverleningsvoertuig uit het water te tillen. Hiervoor moest de brandweer wel eerst de paardengordel onder de buik van het paard weten te krijgen, en dit ging helaas moeilijker dan gedacht wat veel tijd in beslag nam.

Uiteindelijk lukte het de brandweer in samenwerking met de eigenaren om het paard uit het water te halen. Het paard is op dit moment erg in shock en heel erg verzwakt waardoor hij zelfs n iet meer de fut heeft om te staan. Ze gaan nu het paard opwarmen met dekens en gaan zometeen het paard met warmer water afspuiten. De eigenaren zijn de brandweer meer dan dankbaar.

Foto’s & Tekst: District 16 / K. Jongen – KJfotografie.com

IMG_3837 IMG_3857 IMG_3865

 

0 reacties

Ontstnapt paard raakt te water Boekhorsterweg Oude Ade
Schrijver:

 

 

Oude Ade – Woensdagavond werd de brandweer omstreeks 19.00 uur gealarmeerd voor een dier te water aan de Boekhorsterweg in Oud Ade. Ter plaatse bleek er een paard na door een hek te zijn gelopen te water zijn geraakt. Omdat het paard er niet meer zelfstandig uit kon komen in verband met het hoogteverschil is de brandweer gealarmeerd.

Een tankautospuit is ter plaatse gekomen, en niet veel later is ook een hulpverleningsvoertuig met spoed ter plaatse gekomen omdat de tijd begon te dringen. De brandweer probeerde een paardengordel onder de buik van het paard doen om hem door middel van het hulpverleningsvoertuig uit het water te tillen. Hiervoor moest de brandweer wel eerst de paardengordel onder de buik van het paard weten te krijgen, en dit ging helaas moeilijker dan gedacht wat veel tijd in beslag nam.

Uiteindelijk lukte het de brandweer in samenwerking met de eigenaren om het paard uit het water te halen. Het paard is op dit moment erg in shock en heel erg verzwakt waardoor hij zelfs n iet meer de fut heeft om te staan. Ze gaan nu het paard opwarmen met dekens en gaan zometeen het paard met warmer water afspuiten. De eigenaren zijn de brandweer meer dan dankbaar.

Foto’s & Tekst: District 16 / K. Jongen – KJfotografie.com

IMG_3837 IMG_3857 IMG_3865

 

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!