Aangehouden na bedreiging en verzet – Kampen

Date:

Deel bericht:

Kampen – Een 27-jarige man uit Kampen is donderdagmiddag 5 maart op een galerijflat aan de Dr. Damstraat aangehouden voor bedreiging van politiemensen en verzet bij zijn aanhouding.

Samen met de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) gingen de politiemensen naar de woning van de man ter controle op de gezondheid en het welzijn van zijn katten. Hij wachtte de politiemensen en de LID echter met een klauwhamer op en dreigde hen daarmee te slaan. Hij werd met het nodige verzet ingerekend en naar het politiebureau gebracht. In zijn woning werden 15 katten aangetroffen, die het huis zichtbaar hadden vervuild met urine en uitwerpselen. In september jl. was de man al op deze situatie aangesproken en was met hem een verbeteringstraject afgesproken.

- Advertisement -

Proces-verbaal
De dieren werden met behulp van medewerkers van de Dierenambulance gevangen en inbeslaggenomen. Ze krijgen in afwachting van de beslissing van het Openbaar Ministerie een passend verblijf en verzorging. De bedreigde politiemensen deden aangifte tegen de Kampenaar. Hij werd na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

BRON: Politie.nl

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Jongen (16) overleden na aanrijding met taxi Hancateweg-West Hellendoorn

Hellendoorn - Bij een ernstig ongeluk op de Hancateweg-West in Hellendoorn is afgelopen nacht een 16-jarige jongen om...

Verdachte Thijs H. (27) opgepakt moordverdachte Scheveningen en Brunssummerheide

Heerlen / Den Haag - De politie was sinds woensdagavond 27 mei op zoek naar de 27-jarige Thijs...

Tiener pakt wapen van agent uit holster tijdens aanhouding in Almelo

Het is een minderjarige jongen in Almelo woensdagmiddag gelukt om het vuurwapen van een politieagent af te pakken....

Drie gewonden bij schietpartij bruiloftsfeest

Beckum - Op zaterdagavond 2 februari om 23:55 uur kreeg de politie een melding van een schietincident bij...