zaterdag, januari 16, 2021

Hennepplantage en vuurwapens aangetroffen bij aanhoudingen in witwasonderzoek

De politie heeft maandag drie mannen uit Eindhoven en Geldrop en twee vrouwen aangehouden die verdacht worden van het witwassen van grote geldbedragen. Vermoedelijk maken de verdachten gebruik van fruitimportbedrijven in Eindhoven om hun criminele vermogen wit te wassen.

Cocaïne
Het onderzoek onder leiding van het Landelijk Parket is gestart nadat er in april 2014 in de haven van Antwerpen een container met 436 kilo cocaïne werd onderschept. De container was afkomstig uit Colombia en had als eindbestemming een bedrijf dat fruit importeert. Bij een controle trof de Belgische douane in het dak van de container 320 pakketten met cocaïne aan.

Hennepkwekerij en vuurwapens
De 44-jarige hoofdverdachte uit Geldrop geeft vermoedelijk leiding aan de fruitimportbedrijven. Hij wordt verdacht van witwassen en het bezit van vuurwapens en munitie. Bij de doorzoeking van zijn woning zijn drie vuurwapens en munitie aangetroffen, waarvan één in de slaapkamer onder zijn hoofdkussen. De 33-jarige partner van de hoofdverdachte is ook aangehouden op verdenking van witwassen en het bezit van vuurwapens en munitie.

Bij een 50-jarige man die verdacht wordt van witwassen trof de politie ook een hennepkwekerij met 224 planten aan.

Bij de doorzoekingen van vier woningen en twee loodsen is beslag gelegd op vuurwapens, administratie, telefoons en gegevensdragers.

Medeverdachten
Een 49-jarige man uit Eindhoven en een 64-jarige vrouw uit Geldrop worden ervan verdacht dat zij het voor de andere verdachten mogelijk maakten dat er grote geldbedragen konden worden witgewassen. Zij zijn na verhoor door de politie in vrijheid gesteld in afwachting van het verdere verloop van het onderzoek.

De 44-jarige hoofdverdachte, zijn 33-jarige partner en de 50-jarige man uit Eindhoven zijn donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Zwolle. De 44-jarige hoofdverdachte en de 50-jarige man zijn voor veertien dagen in bewaring gesteld.

De 33-jarige vrouw is in afwachting van het verdere verloop van het onderzoek in vrijheid gesteld.

In het onderzoek wordt samengewerkt tussen de politie, gemeenten, belastingdienst en het Openbaar Ministerie.

BRON + Foto’s: Openbaar Ministerie

wapens OM illegaal
hennep wiet illegaal OM
Witwasonderzoek OM

Related Articles

Gevangene ontsnapt aan bewakers, politie start klopjacht Oostmaaslaan Rotterdam

0
Rotterdam - Op de Oostmaaslaan in Rotterdam is vrijdagmiddag een gevangene ontsnapt tijdens begeleidverlof. Hoe...

Aantal geregistreerde misdrijven gestegen in Capelle aan den IJssel

0
In de gemeente Capelle aan den IJssel zijn in 2020 127 misdrijven meer geregistreerd dan...

Overval op beautysalon, politie zoekt getuigen Vierambachtsstraat Rotterdam

0
Rotterdam - De politie is op zoek naar getuigen van en overval op de Vierambachtsstraat...

Laatste Nieuws

Stay Connected

9,198FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg