woensdag, januari 27, 2021

Middelbrand in woning met rietenkap aan de Bosweg in Stolwijk

Stolwijk – Vanavond werden meerdere brandweervoertuigen uit Stolwijk en Gouda en de Officier van Dienst gealarmeerd voor een woningbrand aan de Bosweg in Stolwijk. Direct werd erbij vermeld dat het om een woning met rietenkap ging en was er al opgeschaald naar middelbrand.

Het bleek te gaan om een schoorsteenbrand. Er kwamen kleine vonken en rook uit de schoorsteen. De brandweer van Stolwijk was zeer snel ter plaatse en door direct een binnen- en buiten aanval op de schoorsteen uit te voeren kon voorkomen worden dat de rietenkap vlam zou vatten. In 2009 brandde de woning van de zelfde eigenaar al volledig af. In 2010 is een nieuw huis gebouwd en gelukkig kon nu voorkomen worden dat ook deze woning af zou branden.

Al snel was de ergste brand uit en is met behulp van de autoladder de schoorsteen geveegd waarna een uur na de eerste melding de hulpdiensten weer konden inpakken en retour kazerne gingen. Er is niemand bij de brand gewond geraakt. De Bosweg is een korte, doodlopende weg in het verlengde van de Beijerscheweg.

Foto’s en tekst: Marco van Bemmel

Bosweg SWK (8) [1600x1200]
Bosweg SWK (10) [1600x1200]
Bosweg SWK (14) [1600x1200]
Bosweg SWK (15) [1600x1200]
Bosweg SWK (26) [1600x1200]

Related Articles

Beschietingen woning Charactostraat Capelle aan den IJssel link met vier schietincidenten

0
Capelle aan den IJssel - De eigenaar van de woning aan de Charactostraat in Capelle...

33 arrestaties na onrust in Rotterdam West en Zuid, rustig in Prins Alexander en Capelle aan den IJssel

0
Rotterdam - De vierde avond van de avondklok is in Rotterdam veel rustiger verlopen dan...

OM en politie richten zich tot ouders: “Houd kinderen thuis”

0
Rotterdam/Landelijk - De Openbaar Ministerie (OM) laat weten dat veel van de opgepakte relschoppers die...

Laatste Nieuws

Stay Connected

9,259FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg