Politiebureau ontruimd vanwege verdacht pakketje Breda

Date:

Deel bericht:

Breda – Vrijdagmorgen is in het politiebureau aan de Chasseveld een verdacht pakketje gevonden. Het politiebureau en enkele omliggende straten en gebouwen zijn ontruimd.

Rond 10.00 uur werd door een schoonmaakster op de toilet een pakketje gevonden. Omdat zij het pakketje niet vertrouwde, werden agenten ingeschakeld. Omdat ook zij het pakketje en de vindplaats verdacht vonden, werd besloten het pand te ontruimen.

- Advertisement -

Ontruiming
Op aangeven van de politie is ook een naastgelegen sportschool ontruimd. Ook personeel van een nabijgelegen bank besloten om het gebouw te verlaten. De straten rond het gebouw, onder andere het Chasseveld en Naussausingel, werden afgezet. Het verkeer werd omgeleid.

Explosievenhond
Een speciale explosievenhond ging rond halftwaalf samen met bomverkenners het politiebureau in. Na een halfuur bleek dat er geen gevaar was. Het pakketje bleek een apparaat te zijn om wild op te sporen. De afzettingen in de omgeving werden verwijderd.

Politieonderzoek
Het pakketje is vermoedelijk door een voorbijganger in het politiebureau achtergelaten. De politie stelt een onderzoek in naar de herkomst van het voorwerp.

BRON: Politie.nl

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Automobilist onder invloed rijdt ruim 200 km/u over snelweg

Regio - Op de snelweg A16 heeft de politie het rijbewijs van een Franse bestuurder ingenomen. Hij reed...

Mogelijk gewapende man dringt basisschool binnen in Oisterwijk

Oisterwijk - In Oisterwijk (Noord-Brabant) is dinsdagochtend 14 november een mogelijk gewapende man een basisschool binnengedrongen. De kinderen...

Vier uithalers opgepakt, één zwaargewonde

Ritthem - Agenten hebben in samenwerking met de Douane en Koninklijke Marechaussee in de nacht van dinsdag 7...

Vrouw (27) overleden na ongeluk met vrachtwagen Biezenmortel

Oisterwijk - Een 27-jarige vrouw is afgelopen nacht om het leven gekomen in Biezenmortel (Gemeente Oisterwijk). De vrouw...