zaterdag, oktober 16, 2021
9.5 C
Rotterdam
zaterdag 16 oktober 2021

Rijbewijzen ingevorderd en op cursus na gevaarlijk rijgedrag Noord – Holland

Noord-Holland – De onopvallende videosurveillanten hebben op donderdagmiddag en -avond het verkeer gecontroleerd op onveilig weggedrag op wegen in Noord-Holland. Twee weggebruikers moesten -na veel te hard rijden- hun rijbewijs inleveren bij de politie en twee mannen worden door de videosurveillanten aangemeld voor een cursus ‘verantwoord rijgedrag’ bij het CBR.

De videosurveillanten reden donderdag op de N200, N201, N203, N205, N208, N242, N246, A4, A5, A8 en de A9 voor een veiliger verkeer. Ernstige overtredingen zoals rijden door rood, rijden over de doorgetrokken streep, niet handsfree bellen tijdens het rijden, rechts inhalen, hardrijden en kleefgedrag werden door de politie op beeld vastgelegd en de overtreders werden aan de kant gezet en bekeurd. Hieronder enkele incidenten vanuit de videosurveillance:

* Wormerveer: een 50-jarige man uit Velserbroek werd op de N246 aan de kant gezet omdat hij o.a. veel te hard had gereden en niet handsfree aan het bellen was. De man is door de videosurveillanten aangemeld voor de cursus verantwoord rijgegedrag bij het CBR: meer informatie hierover is te vinden op het website van het CBR: EMG

* Amsterdam: een 38-jarige Amsterdammer haalde met extreem hoge snelheid op de N200 de onopvallende videosurveillance-auto in. De videosurveillanten gingen direct achter de automobilist aan, startten een meting en hieruit bleek dat de Amsterdammer ruim 64 km/uur boven de maximum toegestane snelheid had gereden. Zijn rijbewijs werd direct ingevorderd.

* Haarlemmerliede: een 58-jarige motorrijder uit Heemstede trok de aandacht van de videosurveillanten toen hij met hoge snelheid over de N200 reed en hierbij het overig verkeer van rechts inhaalde, op gevaarlijke wijze. De man werd aan de kant gezet en is door de videosurveillanten aangemeld bij het CBR voor de cursus ‘verantwoord rijgedrag’; de EMG

* Velsen: een 37-jarige automobilist uit Aerdenhout werd aan de kant gezet op de N201, nadat hij ruim 56 km/uur boven de maximum toegestane snelheid had gereden. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.
Een 50-jarige bestuurder uit Heemskerk en een 29-jarige automobilist uit Schagen werden door de videosurveillanten op de A22 aan de kant gezet, na grove snelheidsoverschrijdingen. Zij reden 47 km/uur te hard en tegen hen werd proces-verbaal opgemaakt.
Alle overtreders die werden staandegehouden door de videosurveillanten, werden in de gelegenheid gesteld om de beelden van hun eigen rijgedrag na te zien in de videosurveillance-auto.

BRON: Politie.nl

Related Articles

Persoon op scooter zwaargewond na ongeluk Van Ostadelaan Krimpen aan den IJssel

0
Krimpen aan den Ijssel - Bij een éénzijdig ongeval op de Van Ostadelaan in Krimpen...

Opnieuw honderden kilo’s cocaïne onderschept in Rotterdamse haven

0
Rotterdam - Vannacht en gisteren heeft de Douane weer honderden kilo's cocaïne onderschept in de...

Twee aanhoudingen na poging beroving met vuurwapen in Ridderkerk

0
Ridderkerk - In de nacht van vrijdag 15 oktober op zaterdag 16 oktober heeft de...

1 REACTIE

Comments are closed.

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Herinrichting Montessoriweg, gazons en zitranden

Herinrichting Montessoriweg, gazons en zitranden [...]

Brandweerkorps neemt afscheid van brandweerman Ap Streefkerk

Brandweerkorps neemt afscheid van brandweerman Ap Streefkerk [...]

10% zelfbewoning in RISE in middelduur segment

10% zelfbewoning in RISE in middelduur segment [...]

Douane onderschept coke met straatwaarde van 39 miljoen

Douane onderschept coke met straatwaarde van 39 miljoen [...]

Verbinding Hoek van Holland-Maasvlakte moet blijven

Verbinding Hoek van Holland-Maasvlakte moet blijven [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,061VolgersVolg