donderdag, januari 21, 2021

Arrestatie na bedreiging treinconducteur Roosendaal

Roosendaal – De politie arresteerde een 35-jarige inwoner van Rotterdam op verdenking van bedreiging. Het ging om een treinreiziger die zonder kaartje met de trein reisde. Hij bedreigde de conducteur bij de kaartjescontrole.

De hulp van de politie werd op zondagmiddag 8 maart 2015 ingeroepen op het NS station van Roosendaal. Dat gebeurde kort na het middaguur. In de trein komende vanuit Antwerpen, was de conducteur (34) bedreigd. De beambte kwam tijdens de kaartjescontrole een reiziger tegen die geen vervoersbewijs kon laten zien. In eerste aanleg begon de reiziger te schelden tegen de conducteur. Daarna volgden er ook verbale doodsbedreigingen. De conducteur liet de zaak niet verder escaleren en nam afstand van de verdachte. Op station Roosendaal stond NS-personeel van de afdeling Service en Veiligheid de binnenkomende trein op te wachten. Zij droegen de agressieve zwartrijder over aan de gewaarschuwde politie. De conducteur deed aangifte. De verdachte werd na zijn arrestatie naar het politiebureau overgebracht. Daar is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Geweld tegen personen met publieke taak
De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen, hulpverleners en overheidspersoneel. Met het openbaar ministerie is afgesproken dat de strafeis bij geweld tegen politiemensen en andere personen met een publieke taak altijd wordt verhoogd. Verdachten worden direct gearresteerd, zodat vervolging en berechting snel kan plaats vinden. Daders worden met prioriteit door het Openbaar Ministerie voor de rechter gebracht en tegen de daders wordt een driemaal zo hoge straf geëist.

BRON: Politie.nl

Related Articles

Stroomuitval in jeugdgevangenis De Hartelborgt Spijkenisse

0
Spijkenisse - In jeugdgevangenis de Hartelborgt aan dr Borgtweg in Spijkenisse is woensdagavond de stroom...

Samenvatting Persconferentie woensdag 20 januari : voornemen voor avondklok, en beperking bezoekers thuis

0
Zojuist hebben Premier Rutte en minister De Jonge in een persconferentie nieuwe extra coronamaatregelen bekend...

Ontsnapte gevangene zit weer achter slot en grendel Rotterdam-Kralingen

0
Rotterdam - De politie heeft dinsdag de 21-jarige gevangene welke vrijdag was gevlucht tijdens begeleid...

Laatste Nieuws

Stay Connected

9,205FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg