zondag, januari 24, 2021

KLM Catering ontruimd na ammoniaklek Havenmeesterweg Schiphol

Schiphol – Aan het eind van de middag is de vestiging van KLM Catering op de Havenmeesterweg te Schiphol ontruimd in verband met een ammoniaklek. Omstreeks 17:20 uur is de brandweer van de Schiphol uitgerukt voor een automatische brandmelding. Ter plaatse bleek dat er meer materiaal en menskracht nodig was. Hierop heeft men omstreeks 17:40 uur opgeschaald naar GRIP 1 (Middel OGS) wat staat voor Middel Hulpverlening Ongeval Gevaarlijke Stoffen.

In de machinekamer bij de koelinstallatie bleek een lek te zijn ontstaan waar ammoniak uit vrij is gekomen. Door het lek moesten alle maaltijden worden weggegooid die gereed stonden voor de vluchten. Op de Europese vluchten werd geen maaltijd geserveerd. Op de Intercontinentale vluchten is nog wel voorraad voor eten overgebleven. Vier medewerkers werden gecontroleerd door ambulancepersoneel op het inademen van amoniak. Een monteur wist het lek te herstellen.

Related Articles

Eerste avondklok in Rotterdam een feit, vooral veel rust in Rotterdamse straten

0
Rotterdam - De eerste uren van de avondklok is een feit, afgelopen zaterdagavond is om...

Kolossaal jacht verplaatst over nauwe waterwegen in regio

0
Regio - Vandaag heeft een groot jacht op de Zuid-Hollandse wateren de nodige koppen laten...

Uitslaande brand verwoest woning Bijster Hoogvliet

0
Hoogvliet - Een woning aan het Bijster in Hoogvliet is zaterdagmiddag op de begane grond...

Laatste Nieuws

Stay Connected

9,212FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg