KLM Catering ontruimd na ammoniaklek Havenmeesterweg Schiphol

zondag 8 maart 2015 05:07

Schiphol – Aan het eind van de middag is de vestiging van KLM Catering op de Havenmeesterweg te Schiphol ontruimd in verband met een ammoniaklek. Omstreeks 17:20 uur is de brandweer van de Schiphol uitgerukt voor een automatische brandmelding. Ter plaatse bleek dat er meer materiaal en menskracht nodig was. Hierop heeft men omstreeks 17:40 uur opgeschaald naar GRIP 1 (Middel OGS) wat staat voor Middel Hulpverlening Ongeval Gevaarlijke Stoffen.

In de machinekamer bij de koelinstallatie bleek een lek te zijn ontstaan waar ammoniak uit vrij is gekomen. Door het lek moesten alle maaltijden worden weggegooid die gereed stonden voor de vluchten. Op de Europese vluchten werd geen maaltijd geserveerd. Op de Intercontinentale vluchten is nog wel voorraad voor eten overgebleven. Vier medewerkers werden gecontroleerd door ambulancepersoneel op het inademen van amoniak. Een monteur wist het lek te herstellen.

 

0 reacties

KLM Catering ontruimd na ammoniaklek Havenmeesterweg Schiphol
Schrijver:

 

 

Schiphol – Aan het eind van de middag is de vestiging van KLM Catering op de Havenmeesterweg te Schiphol ontruimd in verband met een ammoniaklek. Omstreeks 17:20 uur is de brandweer van de Schiphol uitgerukt voor een automatische brandmelding. Ter plaatse bleek dat er meer materiaal en menskracht nodig was. Hierop heeft men omstreeks 17:40 uur opgeschaald naar GRIP 1 (Middel OGS) wat staat voor Middel Hulpverlening Ongeval Gevaarlijke Stoffen.

In de machinekamer bij de koelinstallatie bleek een lek te zijn ontstaan waar ammoniak uit vrij is gekomen. Door het lek moesten alle maaltijden worden weggegooid die gereed stonden voor de vluchten. Op de Europese vluchten werd geen maaltijd geserveerd. Op de Intercontinentale vluchten is nog wel voorraad voor eten overgebleven. Vier medewerkers werden gecontroleerd door ambulancepersoneel op het inademen van amoniak. Een monteur wist het lek te herstellen.

 

Flinke brand verwoest schuur Curcumastraat Hoogvliet

Flinke brand verwoest schuur Curcumastraat Hoogvliet

Hoogvliet - Een flinke brand heeft donderdagavond een schuur van een woning aan de Curcumastraat in Hoogvliet volledig verwoest. Vlakbij de schuur stond een patatkraam met meerdere gasflessen. De brandweer liet vervolgens een extra blusvoertuig ter plaatse komen. De...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!