Minister Opstelten lanceert Vertrouwenslijn Afpersing

Date:

Deel bericht:

Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie heeft de vernieuwde Vertrouwenslijn Afpersing van NL Confidential geopend. Door het nummer 0800-2800 200 te bellen kunnen mensen anoniem melding maken van afpersing en waar nodig hulp en advies krijgen.

Angst voor represailles, imagoschade en gevoelens van schaamte zijn belangrijke redenen om geen aangifte te doen van afpersing. Voor een goede aanpak is het juist van belang dat slachtoffers wel naar buiten durven te treden, zodat politie en justitie zicht krijgen op het delict en het slachtoffer goede ondersteuning kan worden geboden. Met de vernieuwde lijn moeten meer slachtoffers van afpersing bereikt worden. Dat dit initiatief ondersteund wordt door de koepelorganisatie voor het Midden en Klein bedrijf bewees de aanwezigheid van Michaël van Straalen, voorzitter van MKB Nederland.

- Advertisement -

NL Confidential is vooral bekend van de website Meld Misdaad Anoniem. Verder zijn ook het Meldpunt Internet Discriminatie, de Vertrouwenslijn Integriteit en het Sekte Signaal onderdeel van de organisatie.

BRON: Ministerie van Veiligheid en Justitie

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

NS zet treinen zaterdag drie minuten stil na recente mishandeling: “Het kan niet zo langer”

Landelijk - Op zaterdag 20 april zet de NS alle treinen om 22.30 uur drie minuten stil. Dit...

Celstraffen geëist tegen drugsbazen uit Schiedam en Capelle aan den IJssel

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft celstraffen van 10 jaar en 7 maanden geëist tegen twee 45-jarige mannen uit...

Politie houdt Vlaardinger aan na inval drugslab in Bleiswijk

Bleiswijk - In een garagebox in Bleiswijk aan de Overbuurtseweg is zaterdagmorgen een drugslab aangetroffen. Een 50-jarige Vlaardingen...

Scooter en fiets in botsing op Martin Luther Kingpad in Capelle aan den IJssel

Zaterdagmiddag rond 15:30 werden verschillende hulpdiensten gestuurd naar Martin Luther Kingpad in Capelle aan den IJssel waar een...