Drie motoren, auto en geld in beslag genomen bij huiszoekingen Drachten en Terband

Date:

Deel bericht:

Drachten/Terband – De politie heeft vandaag op drie locaties een huiszoeking gehouden. De huiszoekingen waren het gevolg van vervolgonderzoek nadat in Terband een hennepkwekerij werd aangetroffen. Bij de huiszoekingen zijn drie motoren, 15 kg gedroogde hennep en een hoeveelheid contant geld in beslag genomen. Twee verdachten zijn aangehouden.

Afgelopen donderdag werd in Terband in een gierkelder een hennepkwekerij met 945 planten ontdekt. De bewoner werd toen aangehouden. Hij is inmiddels weer op vrije voeten gesteld.

- Advertisement -

Huiszoekingen
Vervolgonderzoek leidde naar drie mannen die mogelijk betrokken zijn geweest bij de hennepkweek. In hun woningen werd vandaag huiszoeking gedaan. Bij een 27-jarige man uit de gemeente De Friese Meren werden drie motoren in beslag genomen. In de woonboot van een 45-jarige man uit Drachten werd een hoeveelheid contant geld en de inrichting van een hennepkwekerij aangetroffen. Er stonden op het moment van de zoeking geen planten, maar wel werd ongeveer 5 kg gedroogde hennep gevonden. Ook werd in een auto nog een hoeveelheid contant geld gevonden. De auto, het geld en de hennep is in beslag genomen. In een loods bij de woning van een derde verdachte werd 10 kg gedroogde hennep aangetroffen en in beslag genomen. De politie heeft de derde verdachte nog niet kunnen aanhouden.

Misdaad mag niet lonen
Het overgrote deel van alle criminaliteit wordt gepleegd met het oog op snel financieel gewin. Door crimineel vermogen af te pakken, maken de betrokken overheidsinstanties duidelijk dat misdaad niet loont. Criminelen verliezen niet alleen het misdaadgeld, maar daarmee ook hun status in het criminele milieu.

BRON + Foto’s: Politie.nl

150309-motoren
150309-inbeslaggenomen-auto

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

14 gewonden na ongeval tussen lijnbus en taxibusje in Friesland

Berlikum - Bij ernstig ongeluk op de Westergoawei (N383) in het Friese Berlikum zijn zeker 14 inzittenden gewond...

Drama op Waddenzee: Twee doden en kind (12) vermist na aanvaring watertaxi en veerbot

Na een aanvaring tussen een Watertaxi en een Veerboot vanmorgen vroeg zijn de hulpdiensten nog altijd op zoek...

Fries (52) aangehouden voor seksdate met minderjarige in Rhoon

Rhoon - De politie heeft een 52-jarige man uit Friesland aangehouden, omdat hij een seksdate zou hebben met...

38-jarige Rotterdammer aangehouden voor steekpartij op station Leeuwarden

Leeuwarden (Fr), Rotterdam - Voor het steekincident vanochtend op het station in Leeuwarden heeft de politie een 38-jarige...