Onderzoek naar verzilveren 440.000 euro aan bitcoins – Sneek

Date:

Deel bericht:

Sneek – De politie heeft afgelopen week drie personen aangehouden in een onderzoek naar hennepteelt en het verzilveren van bitcoins. Er is een hennepkwekerij opgerold en er zijn twee wapens in beslag genomen.

De politie had informatie dat er mogelijk een hennepkwekerij zou zitten in een woning aan het Kaatsland in Sneek. Daarom is op dinsdag 3 maart een instap gedaan in de woning. Er is toen een hennepkwekerij aangetroffen met zo’n 135 planten. De hennep en de gebruikelijke kweekapparatuur zoals lampen, filters en ventilatoren zijn in beslag genomen en in overleg met de officier van justitie vernietigd. Ook werd illegaal elektriciteit afgetapt.

- Advertisement -

Twee aanhoudingen: nepwapen
In de woning werden de 28-jarige bewoner en een 19-jarige vrouw uit Ijlst aangehouden op verdenking van hennepteelt. De man is bovendien aangehouden op verdenking van witwassen. In de woning is daarnaast nog een nepwapen aangetroffen en in beslag genomen. Ook is beslag gelegd op een geldbedrag en een aantal sieraden.

Derde aanhouding: vuurwapen
In het kader van het onderzoek is ook een inval gedaan in de woning van een 29-jarige man uit Sneek. Hier is een echt vuurwapen aangetroffen. Hij is maandag 9 maart aangehouden op verdenking van witwassen en verboden wapenbezit.

Financieel onderzoek: bitcoins
Uit financieel onderzoek is gebleken dat beide mannelijke verdachten een grote hoeveelheid bitcoins hebben verzilverd. Bitcoins zijn een virtueel betaalmiddel. De verdachten zouden respectievelijk ongeveer 160.000 en 280.000 euro voor hun bitcoins hebben ontvangen. Nader onderzoek moet uitwijzen hoe ze aan de bitcoins zijn gekomen.

Misdaad mag niet lonen
De aanpak van de professionele drugshandel is een landelijke prioriteit voor de politie. De oorzaak van geweldszaken, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties ligt vaak in de drugswereld. Criminelen die zich bezighouden met illegale drugshandel gebruiken onderling veel geweld en er gaat veel geld om in de wereld van drugs. Daar waar mogelijk wordt crimineel verkregen vermogen afgepakt. Ook als het om virtueel vermogen, zoals bitcoins, gaat. Door deze aanpak hebben verdachten geen profijt van hun daden en wordt duidelijk gemaakt dat misdaad niet loont.

BRON: Politie.nl

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

14 gewonden na ongeval tussen lijnbus en taxibusje in Friesland

Berlikum - Bij ernstig ongeluk op de Westergoawei (N383) in het Friese Berlikum zijn zeker 14 inzittenden gewond...

Drama op Waddenzee: Twee doden en kind (12) vermist na aanvaring watertaxi en veerbot

Na een aanvaring tussen een Watertaxi en een Veerboot vanmorgen vroeg zijn de hulpdiensten nog altijd op zoek...

Fries (52) aangehouden voor seksdate met minderjarige in Rhoon

Rhoon - De politie heeft een 52-jarige man uit Friesland aangehouden, omdat hij een seksdate zou hebben met...

38-jarige Rotterdammer aangehouden voor steekpartij op station Leeuwarden

Leeuwarden (Fr), Rotterdam - Voor het steekincident vanochtend op het station in Leeuwarden heeft de politie een 38-jarige...