zondag, juni 13, 2021
23.1 C
Rotterdam
zondag 13 juni 2021

Politie zoekt getuigen gevaarlijk rijgedrag Brummen en Zutphen

Brummen / Zutphen – Zondag 8 maart heeft de politie in Brummen en Zutphen een bestuurder van een rode Seat Ibiza achtervolgd die zeer gevaarlijk rijgedrag vertoonde. Om veiligheidsredenen heeft de politie op enig moment de achtervolging gestaakt. De auto is even later wel aangetroffen in Zutphen, en door de politie in beslag genomen. Het onderzoek naar wie de bestuurder was loopt nog. De politie zoekt contact met mensen die mogelijk door de bestuurder in gevaar gebracht zijn, bijvoorbeeld omdat ze voor hem aan de kant moesten springen.

Politieagenten zagen de man rond 11.30 uur voor het eerst rijden in Brummen, waarbij zijn rijgedrag en hoge snelheid direct opviel. Hij kreeg een stopteken, maar negeerde dit. De bestuurder reed op hoge snelheid door een woonwijk en heeft de politieauto op enig moment via de stoep gepasseerd.

De politie verloor de man uit het oog, maar signaleerde hem later opnieuw. Er ontstond opnieuw een achtervolging, waarbij de bestuurder een snelheid van ongeveer 140 km per uur haalde. De politie heeft dit keer de achtervolging om veiligheidsredenen gestaakt.

Vervolgens kwam er een melding over een rode Seat Ibiza die op een invalideparkeerplek in Zutphen stond. De politie ging direct ter plaatse, maar trof geen personen bij de auto aan. Het bleek wel om dezelfde auto te gaan die achtervolgd was. De auto is afgesleept en het onderzoek naar de bestuurder loopt.

In gevaar gebracht
De politie wil heel graag in contact komen met mensen die door de bestuurder in gevaar gebracht zijn, bijvoorbeeld omdat ze voor hem aan de kant moesten springen. Het was door het mooie weer druk op straat zondag, en de politie heeft zelf in ieder geval één vrouw met hond gezien die opzij moest springen. Bent u dit geweest, of heeft u ook aan de kant moeten springen om niet aangereden te worden? Neem dan contact op met de politie.

Ook als er mensen zijn die schade hebben aan hun voertuig of andere bezittingen, mogelijk gisteren veroorzaakt door een rode auto, hoort de politie het graag. De politie is te bereiken via 0900-8844.

BRON: Politie.nl

Related Articles

Overleden man aangetroffen in water De Noord Ablasserdam

0
Alblasserdam - In rivier de Noord is zondagmorgen het stoffelijk overschot van een man aangetroffen....

Auto slaat over de kop, A20 dicht bij Rotterdam Delfshaven

0
Rotterdam - Op de A20 heeft aan het begin van de middag een ongeval plaatsgevonden....

Forse woningbrand aan Rivierweg in Capelle aan den IJssel

0
Capelle a/d IJssel - Zondag 13 juni is rond 13.15 uur brand ontstaan in een...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Van 't Hof (ex-RTV Rijnmond) dankt kijkers voor reacties

Van 't Hof (ex-RTV Rijnmond) dankt kijkers voor reacties [...]

Delftsevaart (Afl.31)

Delftsevaart (Afl.31) [...]

Achtervolging op A16 eindigt op rotonde in Zwijndrecht

Achtervolging op A16 eindigt op rotonde in Zwijndrecht [...]

Flinke verkeersopstopping bij ongeval op rijksweg A20

Flinke verkeersopstopping bij ongeval op rijksweg A20 [...]

Stad vast. Beroep op Leefbaar: Roep deze wethouder tot orde

Stad vast. Beroep op Leefbaar: Roep deze wethouder tot orde [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg