Brand in meterkast van woning Baron van Wassenaerlaan Katwijk

Date:

Deel bericht:

Katwijk – Gisteravond werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een melding van een brand aan de Baron van Wassenaerlaan in Katwijk.De brandweer ging opweg met een Tankautospuit een Autoladder. Ook diverse politiediensten zijn op weg gegaan.

De brand in de meterkast breidde zich snel uit door de portiek. De brand ging gepaard met flinke rookwolken welke tot in de wijde omtrek te zien waren. De bemanning van de eerste tankautospuit heeft door middel van een eerste aanval met 2 stralen “One-Seven” het vuur snel onder controle kunnen krijgen.
Doordat de gaskraan nog niet helemaal dicht in de brandende meterkast was bleef er lichtelijk gas ontsnappen. De brand heeft flinke schade in het portiek aangericht. Ook de woningen in het portiek hebben flinke rook schade opgelopen. De brandweer heeft in de woningen nog metingen verricht naar de mogelijke aanwezigheid van koolmonoxide.

- Advertisement -

De politie heeft de plaats aangeduid als “plaats delict”. De recherche zal onderzoek doen naar het ontstaan van de brand. Bij de brand zijn gelukkig geen gewonden gevallen, doordat alle bewoners tijdig de woningen konden verlaten. Of de bewoners op korte termijn nog terug kunnen keren naar de woningen is nog niet bekend. Mogelijk worden deze tijdelijk elders ondergebracht.

Bron: Katwijkactueel.nl
Foto’s: District 16 / K. Jongen – KJfotografie.com

IMG_4107
IMG_4108
IMG_4110
IMG_4111
IMG_4113
IMG_4121
IMG_4126
IMG_4128
IMG_4133
IMG_4135
IMG_4137

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Woning vol rook door schoorsteenbrand Dilledonk-Zuid Spijkenisse

Spijkenisse - Donderdagavond 25 april is er brand uitgebroken in een schoorsteen van een woning aan de Dilledonk-Zuid...

Lichtgewonde bij eenzijdig ongeval Havendijk Schiedam

Havendijk, Schiedam - Woensdagavond 24 april rond 18.20 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden. Een automobilist is door...

Uitslaande flatbrand aan Arrheniusweg in Rotterdam

Rotterdam - Woensdagochtend 24 april is een uitslaande brand uitgebroken in een flat aan de Arrheniusweg. Mede omdat...

Aanhouding na melding steekpartij Brede Hilledijk Rotterdam

Rotterdam - Op de Brede Hilledijk is vanavond rond 19.45 uur een melding van een steekpartij geweest. De...