Drie nieuwe aanhoudingen in onderzoek naar criminele drugsorganisatie Huijbergen / Bergen op Zoom

Date:

Share post:

- Advertisement -

Huijbergen / Bergen op Zoom – De politie heeft dinsdagmorgen 10 maart 2015 drie vrouwen (52, 54 en 54 jaar) uit Bergen op Zoom aangehouden die verdacht worden van witwassen en deelname aan een criminele organisatie. De arrestaties houden verband met het onderzoek naar de liquidatie van Gintas Macionis (37) waarin de recherche zicht kreeg op twee criminele drugsorganisaties. Recent zijn hiervoor al vier verdachten aangehouden en is op 19 adressen een doorzoeking ingesteld.

Vrijdag 27 februari 2015 zijn tijdens een grote actie een 40-jarige Amsterdammer, een 40-jarige man uit Bergen op Zoom en een 67-jarige man uit Oost Souburg aangehouden. Maandag 2 maart jl. meldde zich ook nog een 55-jarige man uit Vlissingen bij de politie die tijdens de actiedag niet werd aangetroffen. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij de liquidatie van Gintas Macionis en / of deelname aan een criminele drugsorganisatie. Ze werden voorgeleid aan de rechter-commissaris en zitten nog in voorarrest.

Liquidatie
De destijds 37-jarige Gintas Macionis afkomstig uit Litouwen werd op zaterdagavond 22 februari 2014 omstreeks 21.00 uur op de oprit van zijn woning aan de Groenendries in Huijbergen in zijn hoofd geschoten. Hij overleed kort daarna in het ziekenhuis. Er werd een Team Grootschalige Opsporing geformeerd. Op dinsdag 7 oktober 2014 zijn in Nederland drie mannen (31, 34 en 39 jaar) met een Balkan achtergrond aangehouden die als uitvoerders worden gezien. Op donderdag 9 oktober 2014 werd bekend gemaakt dat een vierde verdachte, een 24-jarige Kroatische man in Duitsland in hechtenis zit.

Aanwijzingen
Tijdens het onderzoek kreeg het rechercheteam steeds meer aanwijzingen dat er twee criminele organisaties bij de liquidatie betrokken zijn. Ten eerste een criminele organisatie waar de in oktober 2014 aangehouden verdachten deel van uit maken en die zich onder meer bezig houdt met drugs- en wapendelicten en ten tweede een criminele organisatie rond een 40-jarige Amsterdammer die gezien wordt als mogelijke opdrachtgever van de liquidatie. Deze verdachten zouden zich bezig houden met de internationale handel in drugs met name in hennep en witwasfraude. Dankzij interventies vanuit het rechercheteam zijn de afgelopen maanden meerdere (internationale) drugstransporten onderschept en hennepkwekerijen ontdekt. Bij deze acties nam de politie enkele tientallen kilo’s hennep in beslag. Volgens de speurders zou het motief voor de moord op Gintas Macionis ook verband houden met een conflict over een drugstransactie.

Vandaag zijn drie vrouwen uit Bergen op Zoom, 52, 54 en 54 jaar aangehouden die verdacht worden van witwassen en deelname aan de criminele organisatie waar ook de vier mannen die recent werden aangehouden deel van uit zouden maken. Ze zijn door een hulpofficier van justitie in verzekering gesteld.

BRON: Politie.nl

- Advertisement -

Gerelateerd