Politie houdt verdachte mishandeling Zuidoost aan Amsterdam

Date:

Deel bericht:

Amsterdam – De politie heeft woensdag 4 maart omstreeks 09.30 uur een 42-jarige Amsterdammer aangehouden op verdenking van een mishandeling in Zuidoost. De man werd o.a. herkend van getoonde beelden in het opsporingsprogramma Bureau 020.

De verdachte liep op vrijdagochtend 12 december 2014 in gezelschap van een andere man een filiaal van Albert Heijn aan het Bijlmerplein in. Op camera’s ziet een beveiliger dat één van de mannen vier flessen wijn in zijn schoudertas stopt. Hij roept de assistentie in van een collega en ze gaan bij de kassa staan. Als de man de kassa passeert, spreekt de beveiliger hem aan en vraagt of hij in zijn schoudertas mag kijken. De man wil niet meewerken en er ontstaat een schermutseling waarbij de beveiliger meerdere klappen in zijn gezicht krijgt. Dan loopt de man snel de winkel uit. Kennelijk had de verdachte door dat hij in de gaten werd gehouden, de flessen wijn heeft hij ergens in de winkel achtergelaten.

- Advertisement -

Aanhouding
In de uitzending van Bureau 020 (AT5) van woensdag 11 februari werden bewegende beelden getoond waarop de verdachte duidelijk te zien was. Daarop kreeg de politie meerdere tips binnen over de mogelijke identiteit van de verdachte. Na verder onderzoek kon de 42-jarige man op woensdagochtend 4 maart op het Bijlmerplein – bij de ingang van de Shopperhal – in Amsterdam worden aangehouden. Hij is inmiddels verhoord over zijn betrokkenheid.

Samenwerking
Bureau NH en Bureau 020 zijn samenwerkingsverbanden tussen respectievelijk RTV Noord Holland en AT5 met de politie en het OM in Amsterdam. Daarin vraagt de politie wekelijks aandacht van de kijkers voor misdrijven uit de regio. Regelmatig komen naar aanleiding van de uitzending bruikbare tips binnen. Bureau NH wordt iedere woensdagavond om 18.15 uur uitgezonden op RTV Noord Holland, Bureau 020 om 16.45 uur op AT5. Beide uitzendingen worden daarnaast nog een aantal keren herhaald. De zaken zijn ook terug te zien op de website www.politie.nl

BRON: Politie.nl

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Code geel voor Noord- en Zuid-Holland vanwege windstoten

Het KNMI heeft voor de kustprovincies Noord- en Zuid-Holland code geel uitgegeven. Vanaf 14.00 tot 19.00 uur worden...

Man aangehouden voor oproepen A12-blokkade bij Den Haag

Den Haag, Castricum - Donderdag 19 januari heeft de politie een 47-jarige man uit Castricum aangehouden, omdat hij...

Rotterdamse vrouw aangehouden voor betrokkenheid overval met dodelijke afloop in Berkhout

Rotterdam, Berkhout - De politie heeft 23 mei een Rotterdamse vrouw (39) aangehouden in het onderzoek naar een...

Man (36) ernstig gewond na steekpartij bij asielzoekerscentrum Amstelstraat Winterswijk

Winterswijk - Een 36-jarige man is vrijdagavond ernstig gewond geraakt nadat hij bij een asielzoekerscentrum in Winterswijk werd...