vrijdag, juni 18, 2021
25.6 C
Rotterdam
vrijdag 18 juni 2021

Politie ruimt hennep in West-Brabant en Zeeland

Tilburg, Middelburg, Breda, Oosterhout – De politie van de eenheid Zeeland-West Brabant heeft vandaag 12 hennepkwekerijen geruimd. Het gaat om in totaal 5175 planten. Er zijn 11 verdachten aangehouden waarvan er 5 in verzekering zijn gesteld. Ook werd een drogerij en een opslag met hennepgerelateerde materialen aangetroffen.

District Zeeland
In Rilland werd in een loods aan de Poort een hennepkwekerij met 2089 planten ontdekt. Er werden twee verdachten aangehouden. Er is sprake van stroomdiefstal. De plantage werd op 9 maart 2015 ontdekt. In Hoek haalden kwekers een plantage 9 maart 2015 zelf leeg. Vandaag zijn twee verdachten aangehouden. In Middelburg werd in een woning aan het Parelplein een plantage in een kweektent aangetroffen met 36 planten.

District de Markiezaten
In een woning aan de Veerstraat in Oud Vossemeer zijn 1048 planten in beslag genomen. Er was sprake van een voorgaande oogst. Op een adres aan de Panneboeter in Roosendaal vonden de agenten ook een hennepkwekerij. Hier stonden 99 planten. Er werd één verdachte aangehouden. Ook aan de Sprangweg in Hoeven was het prijs. Hier was een hennepkwekerij met 507 planten. Ook hier werd één verdachte aangehouden.

District de Baronie
In een woning aan de Westerbeemd in Oosterhout bevond zich een hennepdrogerij, er werd 500 gram hennep aangetroffen. Er is één verdachte aangehouden. Ook aan de Avondster in Oosterhout vonden de opsporingsambtenaren een wietplantage. Hier stonden 80 planten. Er werden twee verdachten gearresteerd. In Hank aan het Keizersveer stonden 620 planten. Er werden twee verdachten aangehouden. Er is beslag gelegd op een auto, twee scooters en een jetski+trailer. In Breda werden twee adressen bezocht. In een woning aan de Witmoeren stonden 40 planten. In een woning aan de Arenberglaan stonden 50 planten. Ook vonden de dienders een vlindermes, er zijn hier twee verdachten gearresteerd.

District Hart van Brabant
In Sprang Capelle werd aan de Ravenschotstraat een plantage met 279 hennepplanten ontmanteld. Ook werd beslag gelegd op een auto. Er is één verdachte gearresteerd. In Rijen vonden de agenten een opslag met hennepgerelateerde goederen zoals koolstoffilters, ventilatoren, potten en elektra. Met toestemming van de officier van justitie zijn de goederen in beslag genomen en worden vernietigd. In Berkel- Enschot vonden de agenten in een woning aan de Ploegschaar een kwekerij met 42 planten. Er werd één verdachte aangehouden. In Tilburg werd op de Bellinistraat werd een kwekerij met 285 planten aangetroffen. Er was ook sprake van stroomdiefstal.

Prioriteit
De politie en de gemeenten geven veel prioriteit aan de aanpak van hennepkwekerijen. Deze plantages veroorzaken vaak stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties). Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven aan de politie via 0900-8844. Ook kan gebeld worden naar meldlijn Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

BRON: Politie.nl

Related Articles

Hulpdiensten rukken massaal uit voor mogelijke persoon te water Groene Kruisweg Geervliet

0
De hulpdiensten zijn vanmorgen rond kwart voor 8 opgeroepen naar het fietspad langs de N218...

Grote verkeersactie strand Nesselande: 45 bekeuringen, 3 aanhoudingen en een mes van straat

0
Rotterdam - De politie heeft donderdag 17 juni groots uitgepakt met een verkeerscontrole rondom het...

Zwaargewonde na steekpartij Dr Albert Schweitzerstraat Bergambacht

0
Bergambacht - Een persoon is donderdagavond rond 18.00 uur zwaargewond geraakt na een steekpartij op...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

GroenLinks: ondersteuning voor Rotterdams zorgpersoneel

GroenLinks: ondersteuning voor Rotterdams zorgpersoneel [...]

16 bekeuringen op hotspotlocaties in Rotterdam

16 bekeuringen op hotspotlocaties in Rotterdam [...]

Gemiddeld vijf coronabesmettingen per Songfestivalshow

Gemiddeld vijf coronabesmettingen per Songfestivalshow [...]

Aanhouding voor bedreiging raadsleden rond Feyenoord City

Aanhouding voor bedreiging raadsleden rond Feyenoord City [...]

Vrienden aan de Maas komen niet naar stadhuis

Vrienden aan de Maas komen niet naar stadhuis [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
7,979VolgersVolg