dinsdag, januari 26, 2021

Woningen (200) zonder gas na blunder met heipaal Groeneweg / Wollefoppenweg Rotterdam

Rotterdam Nesselande / Zuidplas – Ruim tweehonderd klanten van Stedin en Liander zitten sinds donderdagmiddag 12 maar 12.00 uur zonder gas. Bij werkzaamheden op de Groeneweg werd met een heipaal een hoge druk gasleiding geraakt. Daardoor kwam de gasvoorziening van klanten van Stedin en Liander volledig stil te liggen. De verwachte werkzaamheden zullen niet eerder dan 16 maart afgerond zijn.

Mobiel gasstation
Omdat voor het herstel het noodzakelijk is dat er onder Groeneweg en de rivier de Ringvaart een nieuwe gasleiding wordt aangelegd hebben de NUTS-bedrijven vrijdag een noodvoorziening aangelegd. Een grote vrachtwagen gevuld met gasflessen en een speciale pomp zorgt ervoor dat de klanten weer van gas voorzien zijn. Het gaat om klanten van de Wollefoppenweg, Vlietkade, Strandweg, Wollefoppenpad, Bermweg, Brigadier Aad de Jonghof, Lindenhof en Zevenhuizen Wollefoppenweg (Zuidplas)

De monteurs van Stedin en Liander zullen het gehele weekend dag- en nacht doorwerken om de reparatie af te kunnen ronden. Mogelijk is er maandag meer duidelijk over wanneer de normale gasvoorziening weer ingeschakeld kan worden.

Klanten moeten tot nader bericht de gaskraan dicht te houden. Als de noodvoorziening ingezet wordt, komen monteurs van Stedin weer langs om de gasvoorziening huis-aan-huis in te schakelen. Actuele informatie over de gasstoring is te vinden via Stedin’s storingswebsitewww.stedin.net/storing-en-onderhoud, onze app voor mobiele telefoons/tablets en ons twitteraccount @Stedin.

Foto’s : Jeffrey Jacobs

_DSC7974kl _DSC7977kl

Related Articles

Wederom onrustig in Schilderswijk Den Haag

0
Den Haag - Ook in de Schilderswijk in Den Haag was het maandagavond weer onrustig....

Noodbevel in Gouda, groep raddraaiers steekt auto’s in brand

0
Gouda - Burgemeester Pieter Verhoeve heeft maandagavond twee keer een noodbevel afgegeven voor ongeregeldheden in...

Rellen in Rotterdam, politie zet traangas in en burgemeester Aboutaleb kondigt noodbevel af

0
Rotterdam - Rotterdam-Zuid is maandagavond veranderd in een oorlogsgebied nadat een groep van honderden jongeren...

Laatste Nieuws

Stay Connected

9,212FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg