Woningen (200) zonder gas na blunder met heipaal Groeneweg / Wollefoppenweg Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam Nesselande / Zuidplas – Ruim tweehonderd klanten van Stedin en Liander zitten sinds donderdagmiddag 12 maar 12.00 uur zonder gas. Bij werkzaamheden op de Groeneweg werd met een heipaal een hoge druk gasleiding geraakt. Daardoor kwam de gasvoorziening van klanten van Stedin en Liander volledig stil te liggen. De verwachte werkzaamheden zullen niet eerder dan 16 maart afgerond zijn.

Mobiel gasstation
Omdat voor het herstel het noodzakelijk is dat er onder Groeneweg en de rivier de Ringvaart een nieuwe gasleiding wordt aangelegd hebben de NUTS-bedrijven vrijdag een noodvoorziening aangelegd. Een grote vrachtwagen gevuld met gasflessen en een speciale pomp zorgt ervoor dat de klanten weer van gas voorzien zijn. Het gaat om klanten van de Wollefoppenweg, Vlietkade, Strandweg, Wollefoppenpad, Bermweg, Brigadier Aad de Jonghof, Lindenhof en Zevenhuizen Wollefoppenweg (Zuidplas)

- Advertisement -

De monteurs van Stedin en Liander zullen het gehele weekend dag- en nacht doorwerken om de reparatie af te kunnen ronden. Mogelijk is er maandag meer duidelijk over wanneer de normale gasvoorziening weer ingeschakeld kan worden.

Klanten moeten tot nader bericht de gaskraan dicht te houden. Als de noodvoorziening ingezet wordt, komen monteurs van Stedin weer langs om de gasvoorziening huis-aan-huis in te schakelen. Actuele informatie over de gasstoring is te vinden via Stedin’s storingswebsitewww.stedin.net/storing-en-onderhoud, onze app voor mobiele telefoons/tablets en ons twitteraccount @Stedin.

Foto’s : Jeffrey Jacobs

_DSC7974kl _DSC7977kl

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Veiligheidsdiensten oefenen rondom Utrecht Centraal

Utrecht - Vanmiddag hebben veiligheidsdiensten geoefend op Utrecht centraal. De oefening, genaamd Explosive Lion, liep eigenlijk de hele...

Persoon gewond nadat explosief door brievenbus wordt gegooid Cortenbachsingel Rotterdam

Rotterdam - Bij een huis aan de Cortenbachsingel in Rotterdam is woensdagavond rond 23.00 uur een explosief naar...

Agenten vinden explosief tijdens doorzoeking woning Rembrandtstraat Rotterdam

Rotterdam - In een woning aan de Rembrandststraat in Rotterdam is woensdagmiddag een explosief aangetroffen. De politie besloot...

Twee gewonden na zeer ernstig ongeluk tussen bestelbus en vrachtwagen Markweg Rotterdam

Rotterdam (Europoort) - Bij een zeer ernstig ongeluk op de Markweg in Rotterdam-Europoort is dinsdagochtend een persoon zeer...