dinsdag, juni 22, 2021
17.1 C
Rotterdam
dinsdag 22 juni 2021

Woningen (200) zonder gas na blunder met heipaal Groeneweg / Wollefoppenweg Rotterdam

Rotterdam Nesselande / Zuidplas – Ruim tweehonderd klanten van Stedin en Liander zitten sinds donderdagmiddag 12 maar 12.00 uur zonder gas. Bij werkzaamheden op de Groeneweg werd met een heipaal een hoge druk gasleiding geraakt. Daardoor kwam de gasvoorziening van klanten van Stedin en Liander volledig stil te liggen. De verwachte werkzaamheden zullen niet eerder dan 16 maart afgerond zijn.

Mobiel gasstation
Omdat voor het herstel het noodzakelijk is dat er onder Groeneweg en de rivier de Ringvaart een nieuwe gasleiding wordt aangelegd hebben de NUTS-bedrijven vrijdag een noodvoorziening aangelegd. Een grote vrachtwagen gevuld met gasflessen en een speciale pomp zorgt ervoor dat de klanten weer van gas voorzien zijn. Het gaat om klanten van de Wollefoppenweg, Vlietkade, Strandweg, Wollefoppenpad, Bermweg, Brigadier Aad de Jonghof, Lindenhof en Zevenhuizen Wollefoppenweg (Zuidplas)

De monteurs van Stedin en Liander zullen het gehele weekend dag- en nacht doorwerken om de reparatie af te kunnen ronden. Mogelijk is er maandag meer duidelijk over wanneer de normale gasvoorziening weer ingeschakeld kan worden.

Klanten moeten tot nader bericht de gaskraan dicht te houden. Als de noodvoorziening ingezet wordt, komen monteurs van Stedin weer langs om de gasvoorziening huis-aan-huis in te schakelen. Actuele informatie over de gasstoring is te vinden via Stedin’s storingswebsitewww.stedin.net/storing-en-onderhoud, onze app voor mobiele telefoons/tablets en ons twitteraccount @Stedin.

Foto’s : Jeffrey Jacobs

_DSC7974kl _DSC7977kl

Related Articles

Gewelddadige woningovervallers Gijsingstraat Rotterdam snel in de kraag gevat

0
Rotterdam - Agenten hielden dinsdag 22 juni in de vroege ochtend twee verdachten aan, nadat...

Drie aanhoudingen na gewapende overval bij 68-jarige Rotterdamse

0
Rotterdam - Maandagmiddag 21 juni heeft de politie drie mannen aangehouden, nadat zij een overval...

Gewonde bij steekincident in Zoetermeer

0
Zoetermeer - Maandagmiddag 21 juni is even na drie uur een man gewond geraakt bij...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

RET: woningbouw prima, maar dan ook investeringen in OV

RET: woningbouw prima, maar dan ook investeringen in OV [...]

'Ga woningen bouwen en laat ons DNA met rust'

'Ga woningen bouwen en laat ons DNA met rust' [...]

Drie mannen vast voor overval op 68-jarige vrouw in Charlois

Drie mannen vast voor overval op 68-jarige vrouw in Charlois [...]

Imposante aanblik 'Amazon' McDermott in Waalhaven

Imposante aanblik 'Amazon' McDermott in Waalhaven [...]

Automobilist naar ziekenhuis na ongeval op Rotterdam-Zuid

Automobilist naar ziekenhuis na ongeval op Rotterdam-Zuid [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
7,991VolgersVolg