dinsdag, oktober 26, 2021
10.7 C
Rotterdam
dinsdag 26 oktober 2021

Woningen (200) zonder gas na blunder met heipaal Groeneweg / Wollefoppenweg Rotterdam

Rotterdam Nesselande / Zuidplas – Ruim tweehonderd klanten van Stedin en Liander zitten sinds donderdagmiddag 12 maar 12.00 uur zonder gas. Bij werkzaamheden op de Groeneweg werd met een heipaal een hoge druk gasleiding geraakt. Daardoor kwam de gasvoorziening van klanten van Stedin en Liander volledig stil te liggen. De verwachte werkzaamheden zullen niet eerder dan 16 maart afgerond zijn.

Mobiel gasstation
Omdat voor het herstel het noodzakelijk is dat er onder Groeneweg en de rivier de Ringvaart een nieuwe gasleiding wordt aangelegd hebben de NUTS-bedrijven vrijdag een noodvoorziening aangelegd. Een grote vrachtwagen gevuld met gasflessen en een speciale pomp zorgt ervoor dat de klanten weer van gas voorzien zijn. Het gaat om klanten van de Wollefoppenweg, Vlietkade, Strandweg, Wollefoppenpad, Bermweg, Brigadier Aad de Jonghof, Lindenhof en Zevenhuizen Wollefoppenweg (Zuidplas)

De monteurs van Stedin en Liander zullen het gehele weekend dag- en nacht doorwerken om de reparatie af te kunnen ronden. Mogelijk is er maandag meer duidelijk over wanneer de normale gasvoorziening weer ingeschakeld kan worden.

Klanten moeten tot nader bericht de gaskraan dicht te houden. Als de noodvoorziening ingezet wordt, komen monteurs van Stedin weer langs om de gasvoorziening huis-aan-huis in te schakelen. Actuele informatie over de gasstoring is te vinden via Stedin’s storingswebsitewww.stedin.net/storing-en-onderhoud, onze app voor mobiele telefoons/tablets en ons twitteraccount @Stedin.

Foto’s : Jeffrey Jacobs

_DSC7974kl _DSC7977kl

Related Articles

Drie gewonden en aanhoudingen na steekpartij Burgemeester van Haarenlaan Schiedamsedijk

0
Schiedam - Een vechtpartij op de Burgemeester van Haarenlaan is maandagavond uitgemond in een steekpartij...

Man (25) uit Ridderkerk gepakt met 235 kilo zwaar vuurwerk

0
Ridderkerk - De politie heeft zondagmiddag een 25-jarige man uit Ridderkerk aangehouden voor het bezit...

Man duwt vrouw metrospoor op Coolhaven Rotterdam

0
Rotterdam - Een vrouw is maandagmiddag op het metrostation Coolhaven door een 30-jarige man het...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Mijnsherenplein blijft verboden terrein

Mijnsherenplein blijft verboden terrein [...]

5331 positieve coronatests; in Rotterdam 201

5331 positieve coronatests; in Rotterdam 201 [...]

Haven Rotterdam is beschermd tegen stijging zeespiegel

Haven Rotterdam is beschermd tegen stijging zeespiegel [...]

Passagiers geëvacueerd na brand in trein bij 's-Gravendeel

Passagiers geëvacueerd na brand in trein bij 's-Gravendeel [...]

Man duwt vrouw van perron op metrostation Coolhaven

Man duwt vrouw van perron op metrostation Coolhaven [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,073VolgersVolg