zondag, juni 13, 2021
23.1 C
Rotterdam
zondag 13 juni 2021

Dombo moet graffiti van handhavingsvoertuig verwijderen Stadsplein Capelle aan den IJssel

Op vrijdagavond 13 maart werd omstreeks 22:00 uur een 22-jarige man door Handhaving aangehouden voor het spuiten van graffiti op een dienstvoertuig van Handhaving Capelle a/d IJssel. De handhavers parkeerden hun herkenbare dienstvoertuig op het Stadsplein om een overlastgevende groep jongeren ter hoogte van winkelcentrum ‘De Koperwiek’ aan te spreken op het overlastgevend gedrag. Nadat zij hun voertuig geparkeerd hadden, liepen zij naar de groep jongeren toe. Een man die uit Tapasbar ‘Stay’ gelopen kwam, merkte het dienstvoertuig op en zag dat de handhavers van het voertuig wegliepen om de jongeren op het plein aan te gaan spreken. Toen hij een aantal keer goed om zich heen gekeken had en zijn kans schoon achtte, besloot de man de achterruit van het dienstvoertuig te voorzien van witte graffiti.

Wat de man niet wist was dat er op dat moment ook een grote integrale horecacontrole gaande was en dat meerdere onopvallende teams bestaande uit medewerkers van Handhaving, politie, DCMR en de Brandweer op het Stadsplein aanwezig waren. Onopvallende handhavers uit een van die teams hielde op dat moment hun opvallende collega’s al in de gaten en zagen daardoor de man voor hun ogen de graffiti op het dienstvoertuig aanbrengen. Zij bedachten zich geen moment, renden naar de man toe en toen hij op het laatste moment nog een poging deed er vandoor te gaan, werd deze in zijn kraag gevat en aangehouden.

De man werd overgebracht naar het politiebureau waar de man de nacht door kon brengen. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Omdat de graffiti zonder al te veel moeite van de dienstauto afgehaald kon worden, wordt naast een flinke boete geen schade verhaalt op de man. Dat zou een langdurig proces zijn, veel gemeenschapsgeld kosten en uiteindelijk in dit geval maar weinig opleveren. Daarom werd de man een alternatieve straf aangeboden. In het kader van leren van je fouten, kon hij onder toezicht op het kazerneterrein het betreffende dienstvoertuig een goede wasbeurt geven. Toen het voertuig er weer spik en span uit zag, is de man in de namiddag weer op vrije voeten gesteld. De man zal zijn domme actie waarschijnlijk niet snel vergeten. De boete kan hij binnenkort op de deurmat verwachten.

Foto’s : Handhaving Capelle

image

image

image

Related Articles

Overleden man aangetroffen in water De Noord Ablasserdam

0
Alblasserdam - In rivier de Noord is zondagmorgen het stoffelijk overschot van een man aangetroffen....

Auto slaat over de kop, A20 dicht bij Rotterdam Delfshaven

0
Rotterdam - Op de A20 heeft aan het begin van de middag een ongeval plaatsgevonden....

Forse woningbrand aan Rivierweg in Capelle aan den IJssel

0
Capelle a/d IJssel - Zondag 13 juni is rond 13.15 uur brand ontstaan in een...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Van 't Hof (ex-RTV Rijnmond) dankt kijkers voor reacties

Van 't Hof (ex-RTV Rijnmond) dankt kijkers voor reacties [...]

Delftsevaart (Afl.31)

Delftsevaart (Afl.31) [...]

Achtervolging op A16 eindigt op rotonde in Zwijndrecht

Achtervolging op A16 eindigt op rotonde in Zwijndrecht [...]

Flinke verkeersopstopping bij ongeval op rijksweg A20

Flinke verkeersopstopping bij ongeval op rijksweg A20 [...]

Stad vast. Beroep op Leefbaar: Roep deze wethouder tot orde

Stad vast. Beroep op Leefbaar: Roep deze wethouder tot orde [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg