donderdag, januari 21, 2021

Dombo moet graffiti van handhavingsvoertuig verwijderen Stadsplein Capelle aan den IJssel

Op vrijdagavond 13 maart werd omstreeks 22:00 uur een 22-jarige man door Handhaving aangehouden voor het spuiten van graffiti op een dienstvoertuig van Handhaving Capelle a/d IJssel. De handhavers parkeerden hun herkenbare dienstvoertuig op het Stadsplein om een overlastgevende groep jongeren ter hoogte van winkelcentrum ‘De Koperwiek’ aan te spreken op het overlastgevend gedrag. Nadat zij hun voertuig geparkeerd hadden, liepen zij naar de groep jongeren toe. Een man die uit Tapasbar ‘Stay’ gelopen kwam, merkte het dienstvoertuig op en zag dat de handhavers van het voertuig wegliepen om de jongeren op het plein aan te gaan spreken. Toen hij een aantal keer goed om zich heen gekeken had en zijn kans schoon achtte, besloot de man de achterruit van het dienstvoertuig te voorzien van witte graffiti.

Wat de man niet wist was dat er op dat moment ook een grote integrale horecacontrole gaande was en dat meerdere onopvallende teams bestaande uit medewerkers van Handhaving, politie, DCMR en de Brandweer op het Stadsplein aanwezig waren. Onopvallende handhavers uit een van die teams hielde op dat moment hun opvallende collega’s al in de gaten en zagen daardoor de man voor hun ogen de graffiti op het dienstvoertuig aanbrengen. Zij bedachten zich geen moment, renden naar de man toe en toen hij op het laatste moment nog een poging deed er vandoor te gaan, werd deze in zijn kraag gevat en aangehouden.

De man werd overgebracht naar het politiebureau waar de man de nacht door kon brengen. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Omdat de graffiti zonder al te veel moeite van de dienstauto afgehaald kon worden, wordt naast een flinke boete geen schade verhaalt op de man. Dat zou een langdurig proces zijn, veel gemeenschapsgeld kosten en uiteindelijk in dit geval maar weinig opleveren. Daarom werd de man een alternatieve straf aangeboden. In het kader van leren van je fouten, kon hij onder toezicht op het kazerneterrein het betreffende dienstvoertuig een goede wasbeurt geven. Toen het voertuig er weer spik en span uit zag, is de man in de namiddag weer op vrije voeten gesteld. De man zal zijn domme actie waarschijnlijk niet snel vergeten. De boete kan hij binnenkort op de deurmat verwachten.

Foto’s : Handhaving Capelle

image

image

image

Related Articles

Stroomuitval in jeugdgevangenis De Hartelborgt Spijkenisse

0
Spijkenisse - In jeugdgevangenis de Hartelborgt aan dr Borgtweg in Spijkenisse is woensdagavond de stroom...

Samenvatting Persconferentie woensdag 20 januari : voornemen voor avondklok, en beperking bezoekers thuis

0
Zojuist hebben Premier Rutte en minister De Jonge in een persconferentie nieuwe extra coronamaatregelen bekend...

Ontsnapte gevangene zit weer achter slot en grendel Rotterdam-Kralingen

0
Rotterdam - De politie heeft dinsdag de 21-jarige gevangene welke vrijdag was gevlucht tijdens begeleid...

Laatste Nieuws

Stay Connected

9,205FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg