Spectaculaire politieachtervolging gefilmd door Politie Rotterdam Oost

0

De politie van Rotterdam Rijnmond district oost heeft een spectaculaire video vrijgegeven van een achtervolging die tot stilstand kwam op de President Rooseveltweg in Rotterdam. Een verdachte ging ervandoor vanaf de Stadhoudersweg in Rotterdam toen hij een stopteken had gekregen. De bestuurder was inmiddels uit het voertuig maar de bijrijder had het stuur overgenomen. Een blauwe Renault Megane werd vervolgens door meerdere eenheden achtervolgd. 

Op de President Rooseveltweg kon het voertuig van de verdachte meerdere malen met een DHV-voertuig worden geramd. Uiteindelijk werd deze klem gezet tegen een verkeersbord. De inzittende een 22-jarige man uit Den Haag kon worden aangehouden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt ter zake het veroorzaken van gevaar en hinder (artikel 5 WVW1994), het rijden onder invloed (artikel 8 WVW1994) en het rijden met ongeldig verklaard rijbewijs (artikel 9 WVW1994).  De gevluchte bestuurder, de 25-jarige man, kon na een korte achtervolging te voet in de omgeving van de Stadhoudersweg worden aangehouden.