dinsdag, januari 19, 2021

Wie herkent deze taxiklant die taxi en portemonnee van chauffeur steelt Rotterdam

De politie is op zoek naar een man die op 6 februari een taxichauffeur van zijn portemonnee proveerde te beroven, de chauffeur daarbij verwondde en er uiteindelijk met de taxi vandoor ging.

Rond 00.50 uur stapte een onbekende man in een taxi op de taxistandplaats van NS-station Schiedam Centrum. De man had een whiskyfles bij zich en vroeg de taxichauffeur naar Rotterdam te rijden. In Rotterdam aangekomen liet de klant de chauffeur op de hoek van de Nieuwe Binnenweg-Rochussenstraat stoppen om daar te gaan pinnen. Na het pinnen stapte hij weer in en liet de taxichauffeur naar de Heemraadsingel rijden om bij hotel Heemraad te stoppen. Daar vroeg de man aan de chauffeur of hij geld kon wisselen.

Toen de chauffeur zijn portemonnee trok, probeerde de klant plotseling deze uit zijn handen te rukken en ontstond er in de taxi een worsteling. De chauffeur wist zijn portemonnee op straat onder zijn eigen taxi te gooien, buiten het bereik van de dader, maar de klant gaf de chauffeur een klap op zijn hoofd met de whiskyfles. De taxichauffeur rende vervolgens weg. De “klant”rende nog korte tijd achter hem aan maar keerde al snel terug naar de taxi, greep alsnog de portemonnee en reed met de taxi weg. Hij raakte daarbij nog een geparkeerde auto. De chauffeur probeerde de dader nog tegen te houden, maar deze wist met de gestolen taxi weg te rijden. Hij liet de taxichauffeur met een hoofdwond achter. De auto werd later in Schiedam teruggevonden.

Wie de verdachte op de foto (her)kent wordt gevraagd met de politie te bellen. U kunnen bellen naar 09008844 en vragen naar de afdeling RTO van de politie in Rotterdam. Anoniem bellen kan ook: 0800-7000.

Foto’s: Politie eenheid Rotterdam

taxichauffeur
taxichauffeur2

Related Articles

Caravan in brand gestoken Valkenhof Capelle aan den IJssel

0
Capelle aan den IJssel - Op het Valkenhof is rond 00.30 uur een caravan in...

Brandweer onderzoekt illegaal gedumpt afval Hoofdweg Capelle aan den IJssel

0
Capelle aan den IJssel - De brandweer heeft rond 17.00 uur onderzoek gedaan naar een...

Bewoner Aafje Smeetsland overleden na eerdere brand in verpleeghuis

0
Rotterdam - Een bewoner van verpleeghuis Aafje Smeetsland die aflopen woensdag gewond raakte bij een...

Laatste Nieuws

Stay Connected

9,199FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg