Brandweer Molenaarsgraaf / Brandwijk wint brandweerwedstrijden in Dordrecht

Date:

Share post:

In Dordrecht werd zaterdag een regionale 112 brandweerwedstrijd gespeeld. Diverse brandweerploegen uit Zuid-Holland Zuid kregen met het zelfde scenario te maken. De ploegen die de meeste punten weten te behalen gaan door naar de volgende wedstrijden.

De brandweer van Molenaarsgraaf / Brandwijk heeft de wedstrijd het beste uitgevoerd en heeft gewonnen. Brandweer Hendik-Ido-Ambacht staat op de 2e plaats. Op de foto’s is de brandweer uit Zwijndrecht te zien.

Scenario

Via de meldkamer krijgt de brandweer te horen dat er een aanrijding heeft plaatsgevonden na een politieachtervolging. De bevelvoerder zal eerst de meldkamer uithoren of de situatie met de verdachten veilig genoeg is om op af te gaan.

Ter plaatse aangekomen ruikt de brandweer een sterke gaslucht. Bij de aanrijding is een pijp met Tetrahydrothiofeen geraakt. Deze stof wordt gebruikt om aardgas een geur te geven. De brandweer gaat dan ook metingen uitvoeren met een explosiegevaar meter. Als uit deze metingen blijkt dat er geen explosiegevaar is, kan de brandweerploeg zich op de slachtoffers richten.

Bij het ongeval zijn twee slachtoffers gevallen. De man die door de politie werd achtervolgt schreeuwt continu naar de brandweermensen. Hij kan al snel worden overgedragen. Het tweede slachtoffer licht bekneld onder een auto. Hij moet daaronder bevrijd worden. Hiervoor wordt de auto een stukje opgetild zodat het slachtoffer er veilig onder vandaan gehaald kan worden.

Als al deze handelingen binnen de beschikbare tijd en veilig zijn uitgevoerd is de inzet goed verlopen.

 Foto’s & Tekst : Martijn de Vries / Hulpverlening.nl

DSC_1699 DSC_1703 DSC_1717 DSC_1721 DSC_1725 DSC_1731 DSC_1734 DSC_1737

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd