zaterdag, januari 23, 2021

Veel overlast van helikopter in Pernis en Schiedam door antiterreur-oefening “Gatorex”

Omwonenden van Schiedam en Pernis klagen op social media en bij de DCMR steen en been over de laagvliegende helikopters van Defensie. Defensie oefent met een NH90 en een Cougar helikopter mee met een anti-terreuroefening onder de naam “Gatorex”. De oefening zelf vindt plaats in de Waalhaven maar de helikopters zijn genoodzaakt om over Pernis en Schiedam te vliegen.

Van 24 tot en met 26 maart voert het elite-team van het Korps Mariniers het M-Squadron Netherlands Maritime Special Operations Force (NLMARSOF) in samenwerking met het Havenbedrijf Rotterdam, de politie en de Dienst Speciale Interventie (DSI) van de Landelijke Eenheid de terreur oefening uit op Rotterdams grondgebied. Tot hoe laat dit gaat duren is niet bekend. De oefening is nodig om de kwaliteiten van de team te inspecteren en het team geoefend te houden.

De DCMR (Mileu Dienst Rijnmond) had omstreeks 23:00 uur al zeker 60 klachten ontvangen in verband met het helikopter geluid. Er valt echter niet veel aan te doen, aangezien de vergunningen zijn afgegeven om in de avonduren te mogen oefenen. Volgens bewoners hadden ze dit ook eerder op de avond kunnen uitvoeren. Er wordt gekeken hoe zij dit in de toekomst anders kunnen aanpakken om de overlast voor bewoners te beperken.

Hieronder een foto van het type Helikopter NH90 (foto 1) en een Cougar (foto 2) met dank aan Gerrit van Soest

11072991_637029876430911_186688514_n

11022930_637035649763667_1161500305_n

Related Articles

Politie onderzoekt schietpartij Charactostraat Capelle aan den IJssel

0
Capelle aan den IJssel - In de Charactostraat in de Capelse wijk Fascinatio is in...

Man aangehouden na vechtpartij, persfotograaf belaagd Ambachtstraat Krimpen aan den IJssel

0
Krimpen a/d IJssel - Vrijdagavond 22 januari heeft de politie een man aangehouden na een...

Politie onderzoekt schietpartij Constantijn Huygensstraat Capelle aan den IJssel

0
Capelle aan den IJssel - Bij een schietpartij in een woning aan de Constantijn Huygensstraat in...

Laatste Nieuws

Stay Connected

9,206FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg