Steeds vaker woningoverval door nepagenten

donderdag 26 maart 2015 08:36

De Telegraaf meldde vanmorgen in een bericht op hun website dat het afgelopen half jaar het aantal overvallen door nep-agenten flink is toegenomen. Mannen bellen in politie-uniform aan en nemen vervolgens met geweld persoonlijke eigendommen en geld mee. Vaak wordt er gebruik gemaakt van de oude politieuniformen.

In Februari werd een gezin compleet overrompeld toen een zogenaamd arrestatieteam met kogelvrije vesten en het woord politie op de voor en achterzijde werd overvallen. Ze gedroegen zich als echte agenten en stormden het huis binnen, toen ze eenmaal binnen waren sloegen ze hun slag en gingen op de vlucht in een auto met zwaailicht.

Volgens een inventarisatie van het AD blijkt dat het laatste half jaar tientallen aangiften zijn binnen gekomen. Vooral ouderen zijn vaak het doelwit van de criminelen. De politie laat weten dat op straat de oude uniformen niet meer worden gebruikt. Staat er niemand bij in het nieuwe zwart-gele uniform, open de deur dan niet. Als u het niet vertrouwd kunt u altijd 112 bellen. Een agent moet zich ook ten alle tijden kunnen legitimeren.

 

Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

0 reacties

Steeds vaker woningoverval door nepagenten
Schrijver:

 

 

De Telegraaf meldde vanmorgen in een bericht op hun website dat het afgelopen half jaar het aantal overvallen door nep-agenten flink is toegenomen. Mannen bellen in politie-uniform aan en nemen vervolgens met geweld persoonlijke eigendommen en geld mee. Vaak wordt er gebruik gemaakt van de oude politieuniformen.

In Februari werd een gezin compleet overrompeld toen een zogenaamd arrestatieteam met kogelvrije vesten en het woord politie op de voor en achterzijde werd overvallen. Ze gedroegen zich als echte agenten en stormden het huis binnen, toen ze eenmaal binnen waren sloegen ze hun slag en gingen op de vlucht in een auto met zwaailicht.

Volgens een inventarisatie van het AD blijkt dat het laatste half jaar tientallen aangiften zijn binnen gekomen. Vooral ouderen zijn vaak het doelwit van de criminelen. De politie laat weten dat op straat de oude uniformen niet meer worden gebruikt. Staat er niemand bij in het nieuwe zwart-gele uniform, open de deur dan niet. Als u het niet vertrouwd kunt u altijd 112 bellen. Een agent moet zich ook ten alle tijden kunnen legitimeren.

 

Politie valt woning binnen C. Busken Huetstraat Gouda

Politie valt woning binnen C. Busken Huetstraat Gouda

Gouda - Donderdagavond 9 juli rond 21.45 uur heeft de politie een inval gedaan in een woning aan de C. Busken Huetstraat in Gouda. Meerdere agenten zijn het huis binnen getreden. In de woning word vollop onderzoek gedaan. Wat de oorzaak van het onderzoek en de inval...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!