Gezocht: Verdachte van babbeltruc bij 69-jarige man Nieuwe Binnenweg Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Een 69-jarige man wordt bestolen in zijn huis nadat een man met een smoes het huis binnen weet te komen. Even later pint een man met de gestolen pinpas. Er zijn beelden van deze pintransactie. Wie herkent deze man?

In het huis van een 69-jarige man uit Rotterdam is een thuiszorgmedewerkster aan het schoonmaken als de bel gaat. De thuiszorgmedewerkster doet open en herkent de man. Hij was vorig jaar ook al bij de bewoner in de woning geweest. Hij wilde toen elektrische sigaretten kopen die de bewoner wel eens verkoopt. Ze dacht dat de man nu weer voor de bewoner kwam en liet de man binnen.

- Advertisement -

De bewoner is op dat moment in de huiskamer op de computer bezig met het regelen van bankzaken. De man die binnengelaten werd, gaat bij de bewoner in de huiskamer op een stoel zitten. De 69-jarige bewoner weet niet zo goed wat hij met het bezoek aan moet, maar denkt dat de man voor de thuiszorgmedewerkster komt en laat hem zitten. De thuiszorgmedewerkster denkt dat de twee elkaar wel kennen en vertrekt naar haar volgende cliënt.

Na enige tijd vertrekt de bezoeker. Maar niet alleen de man is weg, ook ontbreekt er geld uit de bewoner zijn portemonnee en zijn bankpas. De portemonnee lag in de huiskamer op een bureau. De man belt snel de bank om zijn passen te blokkeren, maar tevergeefs: er is al succesvol gepind met de pas en de rekening van de man is leeggehaald.

Het slachtoffer omschrijft de man in zijn woning als een man met een Marokkaans uiterlijk, ongeveer 1.80 lang en een mollig postuur. Hij droeg die dag een zwarte jas en een zwarte of grijze broek. Een buurman, die deze man op de galerij had gezien, bevestigt dit signalement.

Vragen
Van de pintransactie zijn beelden beschikbaar. De man die pint met de pas voldoet aan het signalement die de bewoner en een buurman, die deze man ook gezien had, van de man gaven die in de woning was en zijn pas en geld stal. Mogelijk is de pinner en de man in de woning dezelfde persoon, maar het kan ook om twee verschillende mannen gaan. Wie herkent deze man?

Kent of herkent u de verdachte? Neemt u dan contact op met de politie via 0900-8844 of bel anoniem via meld misdaad anoniem 0800-7000.

Foto’s: Politie eenheid Rotterdam

foto-1-17-34-18
foto-2-17-34-19
foto-3-17-34-36
foto-4-zijkant-17-34-46
foto-5-zijkant-links-17-34-46
foto-6-zijkant-links-17-34-57-2015012226

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Mannen houden personeel onder schot tijdens overval Aelbrechtskade Rotterdam

Rotterdam - De politie is op zoek naar getuigen van een overval op een restaurant aan de Aelbrechtskade...

Woning vol rook door schoorsteenbrand Dilledonk-Zuid Spijkenisse

Spijkenisse - Donderdagavond 25 april is er brand uitgebroken in een schoorsteen van een woning aan de Dilledonk-Zuid...

Grote brand in leegstaand kantoorpand Oosthavenkade Vlaardingen

Vlaardingen - In een groot kantoorpand aan de Oosthavenkade in Vlaardingen is donderdagmorgen rond 07.00 uur een grote...

Lichtgewonde bij eenzijdig ongeval Havendijk Schiedam

Havendijk, Schiedam - Woensdagavond 24 april rond 18.20 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden. Een automobilist is door...