zaterdag, oktober 16, 2021
9.5 C
Rotterdam
zaterdag 16 oktober 2021

Gezocht: Verdachte van babbeltruc bij 69-jarige man Nieuwe Binnenweg Rotterdam

Een 69-jarige man wordt bestolen in zijn huis nadat een man met een smoes het huis binnen weet te komen. Even later pint een man met de gestolen pinpas. Er zijn beelden van deze pintransactie. Wie herkent deze man?

In het huis van een 69-jarige man uit Rotterdam is een thuiszorgmedewerkster aan het schoonmaken als de bel gaat. De thuiszorgmedewerkster doet open en herkent de man. Hij was vorig jaar ook al bij de bewoner in de woning geweest. Hij wilde toen elektrische sigaretten kopen die de bewoner wel eens verkoopt. Ze dacht dat de man nu weer voor de bewoner kwam en liet de man binnen.

De bewoner is op dat moment in de huiskamer op de computer bezig met het regelen van bankzaken. De man die binnengelaten werd, gaat bij de bewoner in de huiskamer op een stoel zitten. De 69-jarige bewoner weet niet zo goed wat hij met het bezoek aan moet, maar denkt dat de man voor de thuiszorgmedewerkster komt en laat hem zitten. De thuiszorgmedewerkster denkt dat de twee elkaar wel kennen en vertrekt naar haar volgende cliënt.

Na enige tijd vertrekt de bezoeker. Maar niet alleen de man is weg, ook ontbreekt er geld uit de bewoner zijn portemonnee en zijn bankpas. De portemonnee lag in de huiskamer op een bureau. De man belt snel de bank om zijn passen te blokkeren, maar tevergeefs: er is al succesvol gepind met de pas en de rekening van de man is leeggehaald.

Het slachtoffer omschrijft de man in zijn woning als een man met een Marokkaans uiterlijk, ongeveer 1.80 lang en een mollig postuur. Hij droeg die dag een zwarte jas en een zwarte of grijze broek. Een buurman, die deze man op de galerij had gezien, bevestigt dit signalement.

Vragen
Van de pintransactie zijn beelden beschikbaar. De man die pint met de pas voldoet aan het signalement die de bewoner en een buurman, die deze man ook gezien had, van de man gaven die in de woning was en zijn pas en geld stal. Mogelijk is de pinner en de man in de woning dezelfde persoon, maar het kan ook om twee verschillende mannen gaan. Wie herkent deze man?

Kent of herkent u de verdachte? Neemt u dan contact op met de politie via 0900-8844 of bel anoniem via meld misdaad anoniem 0800-7000.

Foto’s: Politie eenheid Rotterdam

foto-1-17-34-18
foto-2-17-34-19
foto-3-17-34-36
foto-4-zijkant-17-34-46
foto-5-zijkant-links-17-34-46
foto-6-zijkant-links-17-34-57-2015012226

Related Articles

Persoon op scooter zwaargewond na ongeluk Van Ostadelaan Krimpen aan den IJssel

0
Krimpen aan den Ijssel - Bij een éénzijdig ongeval op de Van Ostadelaan in Krimpen...

Opnieuw honderden kilo’s cocaïne onderschept in Rotterdamse haven

0
Rotterdam - Vannacht en gisteren heeft de Douane weer honderden kilo's cocaïne onderschept in de...

Twee aanhoudingen na poging beroving met vuurwapen in Ridderkerk

0
Ridderkerk - In de nacht van vrijdag 15 oktober op zaterdag 16 oktober heeft de...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Herinrichting Montessoriweg, gazons en zitranden

Herinrichting Montessoriweg, gazons en zitranden [...]

Brandweerkorps neemt afscheid van brandweerman Ap Streefkerk

Brandweerkorps neemt afscheid van brandweerman Ap Streefkerk [...]

10% zelfbewoning in RISE in middelduur segment

10% zelfbewoning in RISE in middelduur segment [...]

Douane onderschept coke met straatwaarde van 39 miljoen

Douane onderschept coke met straatwaarde van 39 miljoen [...]

Verbinding Hoek van Holland-Maasvlakte moet blijven

Verbinding Hoek van Holland-Maasvlakte moet blijven [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,061VolgersVolg