maandag, januari 25, 2021

[Update + Foto’s] Acht appartementen ontruimd na wegwaaien dakbedekking Benthuizerstraat Rotterdam

Omstreeks 19:46 uur is de brandweer met een tanksautospuit met Prio 2 ( Spoed zonder gebruik van zwaailicht en sirene ) ter plaatse gestuurd naar de Benthuizerstraat te Rotterdam voor een melding stormschade. Om 19:56 uur werd ook de autoladder met Prio 2 ter plaatse verzocht. Nog geen vier minuten later werd er al opgeschaald naar Grip 1* vanwege de omvang van de schade.

Ter plaatse trof men op de Benthuizerstraat op het gedeelte tussen het Pijnackerplein en de Gerard Scholtenstraat een grote ravage aan. Dit omdat de volledige dakbedekking van het 3 verdiepingen hoge appartementencomplex vanaf de zijde Pijnackerplein in de richting van de Gerard Scholtenstraat voor ruim de helft van de straatlengte was losgelaten. De bitumen dakbedekking hangt gedeeltelijk voor de ramen van de appartementen en een ander deel is op het trottoir terecht gekomen. Hierbij heeft de naar beneden gevallen dakbedekking aan meerdere geparkeerde voertuigen schade aangericht. Hoe groot de schade aan de geparkeerde voertuigen is valt op dit moment nog niet exact te zeggen.

De politie heeft ter plaatse een grote afzetting geformeerd omdat er nog altijd kans bestaat dat er dakbedekking naar beneden gaat komen. Tevens heeft men de dienst stadstoezicht ter plaatse gevraagd om bij de afzettingen te komen assisteren vanwege de grote toeloop van het publiek. Als een geluk bij een ongeluk zijn er geen slachtoffers gevallen door vallend en/of rondvliegend materiaal.

De bewoners zijn in het nabij gelegen café Bel opgevangen om van de ergste schrik te bekomen. De brandweer heeft inmiddels het los hangende deel dakbedekking gecontroleerd verwijderd. De calamiteitenploeg van woningbouwvereniging Havensteder is samen met v.d. Tempel Bouw aanwezig voor werkzaamheden die moeten worden uitgevoerd aan het appartementencomplex. Omstreeks 23:00 uur hoopt Havensteder de bewoners van de ontruimde woningen duidelijkheid te kunnen verschaffen of en wanneer men terug mag naar hun woning.

De veiligheidsregio meldt dat het dak is gefixeerd en veilig gesteld. Het losliggend materiaal is verwijderd. De bewoners krijgen keuze om terug te keren naar de woning of gebruik te maken van een hotel.

*Grip 1
Er is gezien de aard van het ongeval coördinatie tussen de verschillende hulpdiensten nodig. Ter plaatse wordt een Commando Plaats Incident (CoPI) samengesteld uit de operationeel leidinggevenden (Officieren van Dienst) van de verschillende hulpdiensten. Het CoPI staat onder leiding van de Leider CoPI, doorgaans een Hoofdofficier van Dienst (HOvD). De burgemeester van de gemeente waar het incident is ontstaan wordt afhankelijk van de plaatselijke afspraken gewaarschuwd, naast de Regionaal Commandant van de brandweer, de Directeur Publieke Gezondheid (DPG) en de Districtschef van de politie.

Foto’s: tiseenplaatje fotografie www.tiseenplaatje.nl

Dak Benthuizerstraat 1
Dak Benthuizerstraat 2
Dak Benthuizerstraat 3
Dak Benthuizerstraat 4

Foto’s: Ad Staal

Img_0003
Img_0007

Related Articles

Ongeregeldheden in Rotterdam-Zuid en Centrum, meerdere aanhoudingen verricht

0
Rotterdam - Een groep van in totaal zo'n 100 jongeren is maandagavond omstreeks 19.00 uur...

Auto te water door vergeten handrem Bermweg Capelle aan den Ijssel

0
Capelle aan den IJssel - Op de Bermweg is maandagmorgen een auto te water geraakt....

Beschietingen op woning mogelijk waarschuwing vanuit Criminele circuit Charactostraat Capelle aan den IJssel

0
Capelle aan den Ijssel - De politie houdt er rekening mee dat de beschietingen op...

Laatste Nieuws

Stay Connected

9,212FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg