woensdag, oktober 20, 2021
14.5 C
Rotterdam
woensdag 20 oktober 2021

Flinke files als gevolg van CAO-actie politie

Protesterende politieagenten hebben donderdagochtend een langzaamaan actie gehouden op de A12 vanaf Den Haag naar Reeuwijk en daarna weer terug naar Den Haag. De politie deed deze actie om een betere CAO af te dwingen.

De stoet langzaamrijdende politiewagens vertrok rond 10:00 vanaf Den Haag Malieveld en reed met een gangetje van ongeveer 60 a 70km/h over de A12 naar Reeuwijk. Daar verlieten ze de snelweg en namen vervolgens weer de oprit om weer langzaam terug naar Den Haag te rijden. Als de stoet een oprit naderde werd deze kort afgesloten door een motoragent. Het verkeer wat op de Rijksweg reed moest achter de stoet aanrijden, inhalen was niet mogelijk. Hierdoor ontstonden in beide richtingen korte files op de A12.

De politie voert actie om een betere CAO af te dwingen. Al vier jaar zou er geen loonsverhoging zijn geweest. Agenten willen dat hun werk meer waardering krijgt en voeren om deze reden actie. Om 12:00 hielden politiekorpsen door het hele land ook een sireneprotest. Deze week laat de politie drie minuten de sirenes loeien, dit wordt elke week een minuut langer. Normaal was het sireneprotest op vrijdag maar dit is deze week op donderdag gedaan i.v.m. Goede Vrijdag.

Eerder werden ook al langzaamaan acties gehouden op de A16 en A58. Ook deelt de politie voor kleinere overtredingen meer waarschuwingen uit in plaats van bekeuringen. Er reden naar schatting rond de 50 voertuigen mee met de stoet.

Als er binnen anderhalve week geen goed plan voor een CAO aanwezig is volgen er hardere acties, aldus de politiebonden.

Foto’s & tekst: Marco van Bemmel

Politieactie A12 (1) [1600x1200] Politieactie A12 (7) [1600x1200] Politieactie A12 (15) [1600x1200] Politieactie A12 (19) [1600x1200] Politieactie A12 (22) [1600x1200] Politieactie A12 (32) [1600x1200] Politieactie A12 (48) [1600x1200] Politieactie A12 (51) [1600x1200]

Related Articles

Getuigen gezocht van gewelddadige straatroof op 76-jarige dame in Rotterdam

0
Rotterdam - De politie is op zoek naar getuigen van een straatroof, waarbij een 76-jarige...

Politie schiet verdachte van steekpartij neer, krantenbezorger gewond Kerketuinenweg Den Haag

0
Den Haag - De politie heeft woensdagochtend op de Kerketuinenweg een 24-jarige verdachte neergeschoten. De...

Zeer grote brand verwoest bedrijfsverzamelgebouw Scheijdelveweg Zuidland (video)

0
Zuidland - Een grote brand heeft afgelopen nacht voor veel schade gezorgd in een bedrijfsverzamelgebouw...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Schutter Agniesebuurt aangehouden na waarschuwingsschot

Schutter Agniesebuurt aangehouden na waarschuwingsschot [...]

Gewonde bij schietpartij in de Agniesebuurt

Gewonde bij schietpartij in de Agniesebuurt [...]

76-jarige vrouw gewelddadig beroofd in Rotterdam-Kralingen

76-jarige vrouw gewelddadig beroofd in Rotterdam-Kralingen [...]

Historische werkgroep in Charlois houdt op te bestaan

Historische werkgroep in Charlois houdt op te bestaan [...]

Ernstig ongeval tussen vrachtwagen en tankwagen

Ernstig ongeval tussen vrachtwagen en tankwagen [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,063VolgersVolg