zondag, juni 13, 2021
23.1 C
Rotterdam
zondag 13 juni 2021

Explosieven in auto op de A27 bij Oprit Noordenloos veroorzaakt flinke file

In verband met een politieonderzoek is de A27 van Utrecht naar Gorinchem zaterdag afgesloten tussen het knooppunt Everdingen en Noordeloos. Weggebruikers moeten vanaf knooppunt Everdingen omrijden richting Den Bosch over de A2 en de A15.

Zaterdagochtend stond op de oprit Noordeloos naar de A27 richting Gorinchem een auto die de weg blokkeerde. Toen de politie ter plaats kwam bleek de auto mogelijk gebruikt te zijn voor het plegen van een misdaad. Hierop werden ook andere eenheden van de politie naar de A27 geroepen om onderzoek uit te voeren aan de omgeving en het voertuig. De auto zou mogelijk zijn gebruikt bij een plofkraak. De EOD is ter plaatse omdat uit te sluiten dat er nog explosieven in de auto liggen.

Eerst werd daarvoor alleen de oprit afgesloten, later werd de A27 vanuit Utrecht afgesloten tussen Lexmond en Noordeloos. Omdat er al snel veel file ontstond en de wachttijd in de file fors opliep, werd besloten tijdelijk de linkerrijstrook vrij te geven om zo wat verkeer erlangs te laten. Helaas heeft dat nog niet het beoogde resultaat opgeleverd en staan nog steeds veel automobilisten muurvast. Zij staan nu ingesloten tussen het knooppunt Everdingen en Noordeloos en kunnen geen kant op.

De politie heeft besloten om extra vaart te maken met het onderzoek zodat er in elk geval snel weer een rijstrook vrijgegeven kan worden. Al met al zal het onderzoek in zijn totaliteit nog wel tot 14.30 uur of langer kunnen gaan duren.

Automobilisten die vast staan worden ongeduldig. Honden worden uitgelaten, kinderen spelen op de snelweg en intussen rijden motorrijders tussen het verkeer door naar de kop van de file.

Update 13:32 uur
Inmiddels proberen ongeduldige weggebruikers over de vluchtstrook terug te rijden. Ondanks dat het begrijpelijk is, is het niet wenselijk en zelfs gevaarlijk en verboden, mits het onder politiebegeleiding gebeurd.

Update 13:55 uur
Het is nog altijd niet duidelijk hoe lang het duurt voordat er weer een rijstrook vrijgegeven kan worden. Als er inderdaad nog explosieven in de auto liggen, is voorzichtigheid geboden voor de veiligheid van iedereen in de buurt.

Update 14:39 uur
De automobilisten op de A27 zijn door de politie weggeleid. Vrachtwagenchauffeurs moeten langer geduld hebben. Zij kunnen, gezien hun lengte en draaicirkel niet worden weggeleid.

Rijkswaterstaat laat weten dat de afsluiting waarschijnlijk nog twee uur gaat duren.

Update 15:09 uur
Omdat de auto vanmorgen onderweg naar de A27 over de N214 heeft gereden, voert de politie nu ook onderzoek uit op de N214. De weg is in beide richtingen dicht tussen de N216 naar Gorinchem en Schoonhoven en de aansluiting met de A27.

Update 15:38 uur
In de auto zijn inderdaad explosieven aangetroffen. Deze worden elders tot ontploffing gebracht, zo meldt Coert van Ee, burgemeester van Oude-Zederik op Twitter.

Update 15:58 uur
Hoe mooi is dat? Een hoogzwagere vrouw stond in de file. Er is een ambulance ter plaatse geweest. MediaTV meldt om even voor 16.00 uur dat de vrouw is bevallen van een zoon. Moeder en kind maken het goed.

Update 16:47 uur
Rijkswaterstaat meldt nu op Twitter dat in elk geval de A27 nog tot 19.00 uur afgesloten zal blijven. De files zijn inmiddels opgelost.

Update 17:32 uur
De A27 is zojuist vrijgegeven voor het verkeer. De afrit Noordeloos is nog wel afgesloten vanwege het politieonderzoek.

BRON: Verkeersinformatiedienst

Foto: Coert van Ee Burgemeester van Zederik

A27 Coert van Ee

Foto: Bjorn Luijters
A27 Bjorn Luijters

Foto: Marco Verhoef
A27 Marco Verhoef

Related Articles

Overleden man aangetroffen in water De Noord Ablasserdam

0
Alblasserdam - In rivier de Noord is zondagmorgen het stoffelijk overschot van een man aangetroffen....

Auto slaat over de kop, A20 dicht bij Rotterdam Delfshaven

0
Rotterdam - Op de A20 heeft aan het begin van de middag een ongeval plaatsgevonden....

Forse woningbrand aan Rivierweg in Capelle aan den IJssel

0
Capelle a/d IJssel - Zondag 13 juni is rond 13.15 uur brand ontstaan in een...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Van 't Hof (ex-RTV Rijnmond) dankt kijkers voor reacties

Van 't Hof (ex-RTV Rijnmond) dankt kijkers voor reacties [...]

Delftsevaart (Afl.31)

Delftsevaart (Afl.31) [...]

Achtervolging op A16 eindigt op rotonde in Zwijndrecht

Achtervolging op A16 eindigt op rotonde in Zwijndrecht [...]

Flinke verkeersopstopping bij ongeval op rijksweg A20

Flinke verkeersopstopping bij ongeval op rijksweg A20 [...]

Stad vast. Beroep op Leefbaar: Roep deze wethouder tot orde

Stad vast. Beroep op Leefbaar: Roep deze wethouder tot orde [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg