Drie gewonden na felle brand in seniorenwoning Europaplein Wijchen

0

Bij een grote brand in een appartementencomplex aan het Europaplein in Wijchen met voornamelijk oudere bewoners zijn in de nacht van zondag op maandag drie personen gewond geraakt. Het gaat om twee oudere bewoners en een omstander die de twee te hulp schoot.

De brandweer kreeg omstreeks 05.00 uur de eerste melding van brand. Al snel bleek het te gaan om een flinke brand in de woning. De drie personen moesten volgens de politie naar het ziekenhuis worden gebracht omdat ze te veel rook hadden ingeademd.

Waardoor de brand is ontstaan is niet bekend. Zeventien bewoners moesten uit het complex worden gehaald in verband met de vele rookontwikkeling. Zij werden elders is in de buurt opgevangen. De toestand van de slachtoffers is niet bekend.

Video : Omroep Gelderland