maandag, januari 18, 2021

Politiehelikopter en brandweer zoeken naar mogelijke drenkeling Zevenhuizerplas Rotterdam

Rotterdam – De brandweer heeft maandagavond gezocht naar een mogelijke drenkeling in de Zevenhuizerplas in Nesselande. De brandweer van Nieuwerkerk aan den IJssel werd gealarmeerd dat er twee duikplanken waren gezien in het water. Maar dat niet zeker was of er iemand te water zou zijn geraakt.

De brandweer van Nieuwerkerk aan den IJssel  en Gouda rukten met spoed uit, en ook een politiehelikopter zocht mee naar een mogelijke drenkeling. Al snel bleek dat de melding loos alarm was en er niets aan de hand was. Hierop gingen de hulpdiensten weer terug naar hun standplaatsen.

Geen samenwerking tussen twee veiligheidsregio’s

Het is onze redactie opgevallen dat er tussen de veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond en Hollands-Midden niet optimaal wordt samengewerkt als het gaat om het alarmeren van voertuigen. Kazernes die dichterbij zitten of op gelijke afstand worden niet gealarmeerd.

De brandweer van Nieuwerkerk aan den IJssel was gealarmeerd voor de melding. Het aparte is dat de melding was aangemaakt ter hoogte van Rotterdam Ommoord in de plaats Oud-Verlaat. Zowel de kazerne Metaalhof als Capelle aan den IJssel (duikkazerne) zijn niet gealarmeerd voor het incident.

Zij zitten veel sneller op straat omdat het beroepskazernes zijn. Waarom dit niet is gebeurd is geheel onduidelijk. Mogelijk is het niet gebeurd omdat de melding is gemaakt in de regio Hollands-Midden. Navraag bij voorlichting van de Brandweer Rotterdam-Rijnmond leert dat zij niet zijn kennisgegeven.

Overigens gebeurd het ook in andere regio’s dat andere veiligheidsregio’s niet optimaal samenwerken. Vaak gaat het alarmeren van extra eenheden uit een andere regio traag of helemaal niet. Waardoor dit komt is niet bekend.

Foto’s : Jeffrey Jacobs

FMS_6444kl FMS_6442kl FMS_6443kl

 

 

Related Articles

Fietser zwaargewond na aanrijding Laan van Avant-Garde Rotterdam

0
Rotterdam - Een 15-jarige fietser is zondagavond zwaargewond geraakt nadat deze werd aangereden op de...

Brandweer op zoek naar mogelijke drenkeling Gaddijk Spijkenisse

0
Spijkenisse - De brandweer is zondagavond een geruime tijd op zoek geweest naar een mogelijke...

Overval op supermarkt Bredenoord Rotterdam

0
Rotterdam - Een man heeft zondagavond een supermarkt aan de Bredenoord in Rotterdam-IJsselmonde overvallen. De...

Laatste Nieuws

Stay Connected

9,201FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg