Politiehelikopter en brandweer zoeken naar mogelijke drenkeling Zevenhuizerplas Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – De brandweer heeft maandagavond gezocht naar een mogelijke drenkeling in de Zevenhuizerplas in Nesselande. De brandweer van Nieuwerkerk aan den IJssel werd gealarmeerd dat er twee duikplanken waren gezien in het water. Maar dat niet zeker was of er iemand te water zou zijn geraakt.

De brandweer van Nieuwerkerk aan den IJssel  en Gouda rukten met spoed uit, en ook een politiehelikopter zocht mee naar een mogelijke drenkeling. Al snel bleek dat de melding loos alarm was en er niets aan de hand was. Hierop gingen de hulpdiensten weer terug naar hun standplaatsen.

- Advertisement -

Geen samenwerking tussen twee veiligheidsregio’s

Het is onze redactie opgevallen dat er tussen de veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond en Hollands-Midden niet optimaal wordt samengewerkt als het gaat om het alarmeren van voertuigen. Kazernes die dichterbij zitten of op gelijke afstand worden niet gealarmeerd.

De brandweer van Nieuwerkerk aan den IJssel was gealarmeerd voor de melding. Het aparte is dat de melding was aangemaakt ter hoogte van Rotterdam Ommoord in de plaats Oud-Verlaat. Zowel de kazerne Metaalhof als Capelle aan den IJssel (duikkazerne) zijn niet gealarmeerd voor het incident.

Zij zitten veel sneller op straat omdat het beroepskazernes zijn. Waarom dit niet is gebeurd is geheel onduidelijk. Mogelijk is het niet gebeurd omdat de melding is gemaakt in de regio Hollands-Midden. Navraag bij voorlichting van de Brandweer Rotterdam-Rijnmond leert dat zij niet zijn kennisgegeven.

Overigens gebeurd het ook in andere regio’s dat andere veiligheidsregio’s niet optimaal samenwerken. Vaak gaat het alarmeren van extra eenheden uit een andere regio traag of helemaal niet. Waardoor dit komt is niet bekend.

Foto’s : Jeffrey Jacobs

FMS_6444kl FMS_6442kl FMS_6443kl

 

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Aanhouding na melding steekpartij Brede Hilledijk Rotterdam

Rotterdam - Op de Brede Hilledijk is vanavond rond 19.45 uur een melding van een steekpartij geweest. De...

Kind bekneld tussen dakluik van dakterras Maashaven Noordzijde Rotterdam

Rotterdam - Op het dakterras van woningen aan de Maashaven Noordzijde is vanavond rond 17.33 uur een kind...

Beknelling na ongeval op A15 bij Rotterdam, vertraging voor verkeer richting Europoort

Rotterdam - Dinsdagochtend 23 april is de A15 deels afgesloten na een ongeval tussen een vrachtwagen en een...

Man neergestoken na verlaten bus aan Slinge in Rotterdam

Rotterdam - Maandagochtend 22 april is een man gewond geraakt bij een steekpartij op de Slinge in Rotterdam....