woensdag, oktober 20, 2021
14.5 C
Rotterdam
woensdag 20 oktober 2021

Politiehelikopter en brandweer zoeken naar mogelijke drenkeling Zevenhuizerplas Rotterdam

Rotterdam – De brandweer heeft maandagavond gezocht naar een mogelijke drenkeling in de Zevenhuizerplas in Nesselande. De brandweer van Nieuwerkerk aan den IJssel werd gealarmeerd dat er twee duikplanken waren gezien in het water. Maar dat niet zeker was of er iemand te water zou zijn geraakt.

De brandweer van Nieuwerkerk aan den IJssel  en Gouda rukten met spoed uit, en ook een politiehelikopter zocht mee naar een mogelijke drenkeling. Al snel bleek dat de melding loos alarm was en er niets aan de hand was. Hierop gingen de hulpdiensten weer terug naar hun standplaatsen.

Geen samenwerking tussen twee veiligheidsregio’s

Het is onze redactie opgevallen dat er tussen de veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond en Hollands-Midden niet optimaal wordt samengewerkt als het gaat om het alarmeren van voertuigen. Kazernes die dichterbij zitten of op gelijke afstand worden niet gealarmeerd.

De brandweer van Nieuwerkerk aan den IJssel was gealarmeerd voor de melding. Het aparte is dat de melding was aangemaakt ter hoogte van Rotterdam Ommoord in de plaats Oud-Verlaat. Zowel de kazerne Metaalhof als Capelle aan den IJssel (duikkazerne) zijn niet gealarmeerd voor het incident.

Zij zitten veel sneller op straat omdat het beroepskazernes zijn. Waarom dit niet is gebeurd is geheel onduidelijk. Mogelijk is het niet gebeurd omdat de melding is gemaakt in de regio Hollands-Midden. Navraag bij voorlichting van de Brandweer Rotterdam-Rijnmond leert dat zij niet zijn kennisgegeven.

Overigens gebeurd het ook in andere regio’s dat andere veiligheidsregio’s niet optimaal samenwerken. Vaak gaat het alarmeren van extra eenheden uit een andere regio traag of helemaal niet. Waardoor dit komt is niet bekend.

Foto’s : Jeffrey Jacobs

FMS_6444kl FMS_6442kl FMS_6443kl

 

 

Related Articles

Man raakt zwaargewond bij schietpartij Rembrandtstraat Rotterdam

0
Rotterdam - Een man is woensdagavond zwaargewond geraakt nadat hij in de Rembrandtstraat is beschoten....

Getuigen gezocht van gewelddadige straatroof op 76-jarige dame in Rotterdam

0
Rotterdam - De politie is op zoek naar getuigen van een straatroof, waarbij een 76-jarige...

Politie schiet verdachte van steekpartij neer, krantenbezorger gewond Kerketuinenweg Den Haag

0
Den Haag - De politie heeft woensdagochtend op de Kerketuinenweg een 24-jarige verdachte neergeschoten. De...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Schutter Agniesebuurt aangehouden na waarschuwingsschot

Schutter Agniesebuurt aangehouden na waarschuwingsschot [...]

Gewonde bij schietpartij in de Agniesebuurt

Gewonde bij schietpartij in de Agniesebuurt [...]

76-jarige vrouw gewelddadig beroofd in Rotterdam-Kralingen

76-jarige vrouw gewelddadig beroofd in Rotterdam-Kralingen [...]

Historische werkgroep in Charlois houdt op te bestaan

Historische werkgroep in Charlois houdt op te bestaan [...]

Ernstig ongeval tussen vrachtwagen en tankwagen

Ernstig ongeval tussen vrachtwagen en tankwagen [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,063VolgersVolg