woensdag, januari 27, 2021

Grote problemen bij bedrijf P. v/d Kooij Nieuwe Waterwegstraat Schiedam GRIP 1

De hulpdiensten zijn in grote getale ter plaatse aan de Nieuwe Waterwegstraat in Schiedam bij het bedrijf P. v/d Kooij. Gisteren lekte daar zwavelzuur weg wat al voor veel problemen zorgde. De hulpdiensten hebben opgeschaald naar GRIP1* en zijn met veel mensen en materiaal ter plaatse.

Het zwavelzuur wat gisteren lekte is in aanzienlijke hoeveelheid in de riolering terecht gekomen. Dit veroorzaakt daardoor diverse problemen. De hulpdiensten zijn ter plaatse in kaart aan het brengen om welk gebied het exact gaat. Gisteren werd de weide omgeving al afgesloten in verband met de lekkage. De Firma Wilchem die gespecialiseerd is in o.a. milieu incidenten is ter plaatse om alles op te ruimen.

*Grip 1
Er is gezien de aard van het ongeval coördinatie tussen de verschillende hulpdiensten nodig. Ter plaatse wordt een Commando Plaats Incident (CoPI) samengesteld uit de operationeel leidinggevenden (Officieren van Dienst) van de verschillende hulpdiensten. Het CoPI staat onder leiding van de Leider CoPI, doorgaans een Hoofdofficier van Dienst (HOvD). De burgemeester van de gemeente waar het incident is ontstaan wordt afhankelijk van de plaatselijke afspraken gewaarschuwd, naast de Regionaal Commandant van de brandweer, de Directeur Publieke Gezondheid (DPG) en de Districtschef van de politie.

Related Articles

Beschietingen woning Charactostraat Capelle aan den IJssel link met vier schietincidenten

0
Capelle aan den IJssel - De eigenaar van de woning aan de Charactostraat in Capelle...

33 arrestaties na onrust in Rotterdam West en Zuid, rustig in Prins Alexander en Capelle aan den IJssel

0
Rotterdam - De vierde avond van de avondklok is in Rotterdam veel rustiger verlopen dan...

OM en politie richten zich tot ouders: “Houd kinderen thuis”

0
Rotterdam/Landelijk - De Openbaar Ministerie (OM) laat weten dat veel van de opgepakte relschoppers die...

Laatste Nieuws

Stay Connected

9,259FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg