Aanrijding met gewonden en auto op de zijkant Kerklaan Nieuwerkerk aan Den IJssel

Date:

Deel bericht:

Vanmiddag heeft er een flinke aanrijding met meerdere gewonden plaatsgevonden op de Kerklaan te Nieuwerkerk aan den IJssel.

Omstreeks 15:02 uur hebben buurtbewoners de brandweer gebeld voor een aanrijding waarbij een van de partijen op de zijkant was gekomen met twee inzittenden. Hierop zijn politie, brandweer en ambulance met meerdere eenheden met spoed ter plaatse gekomen. Ter plaatse heeft de politie gelijk een veilige werkruimte gemaakt zodat de brandweer op aanwijzingen van het ambulancepersoneel de inzittenden van de grijze Nissan kon bevrijden.

- Advertisement -

De oorzaak van deze aanrijding blijkt volgens directe getuigen de bestuurder van de grijze Nissan Note te zijn. Hij kwam naar zo het laat aanzien met meer dan de toegestane 50 km/u per uur aanrijden terwijl de witte VW Up achter een zwarte Kia stond te wachten ter hoogte van de Prinses Beatrixstraat. De bestuurster van de zwarte Kia
zag in haar zijspiegel de grijze Nissan met flinke snelheid naderen waarop zij het zekere voor het onzekere nam en gelijk linksaf de Prinses Beatrix laan is ingereden.

Kort nadat de bestuurster van de zwarte Kia de Prinses Beatrixstraat was ingereden zag zijn in haar spiegel de grijze Nissan met de rechter voorzijde op de linker achterzijde van de witte VVW Up klappen die hierdoor zeker 10 meter naar voren werd geschoten. Door de klap vloog de grijze Nissan op de linker zijkant en schoof ongeveer 20 meter schuin de weg over en eindigde op de kruising met de Prinses Beatrixstraat. Had deze bestuurster van de Kia niet linksaf geslagen dan waren er zeker nog meer slachtoffers gevallen.

De bestuurder van de grijze Nissan is tijdens het doorschuiven vanaf de plek waar de aanrijding ontstond in ieder geval flink gewond geraakt aan zijn arm omdat hij met open raam reed en met zijn arm volledig over het wegdek is geschraapt. Over verdere verwondingen van de bestuurder is bij ons op dit moment niks bekend. De bijrijder bleek er redelijk goed vanaf gekomen te zijn volgens de getuige die wij gesproken hebben.

Van de inzittende van de witte VW Up is één van de drie inzittende voor controle overgebracht naar het ziekenhuis om de nekwervels te laten controleren echter is deze persoon wel zelfstandig de ambulance ingestapt. In totaal zijn er 3 ambulances ter plaatse gekomen om de diverse betrokkenen te vervoeren naar het ziekenhuis.

De Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) is ter plaatse gekomen om sporen onderzoek te doen en de exacte toedracht in kaar te brengen. De beide voertuigen zijn na dat het onderzoek van de VOA klaar was door een bergingsbedrijf afgesleept. Het verkeer op de kruising Schielandweg N219 met de Kerklaan is tijdens het ongeval en de afwikkeling geregeld door de politie zodat er geen verkeer de Kerklaan op kon rijden. Verder was er ook nog een bestuurder die het nodig vond om de aanwijzingen van de politie bij de rotonde van de Batavierlaan te negeren. Deze is toen hij het ongeval wilde passeren duidelijk te kennen gegeven terug te gaan en dat hij anders een flink probleem zou hebben. Deze heeft uiteindelijk maar eieren voor zijn geld gekozen.

Foto’s: Enrico Luijcx

DSC_0584
DSC_0587
DSC_0590
DSC_0592
DSC_0593
DSC_0599
DSC_0600
DSC_0604
DSC_0608
DSC_0609
DSC_0612
DSC_0621
DSC_0622
DSC_0631
DSC_0636
DSC_0653
DSC_0654
DSC_0670
DSC_0673
DSC_0682

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Zwaargewonde na steekpartij Zuidplein Rotterdam

Rotterdam - Op de parkeerplaats van een psychiatrische instelling aan de Van Swietenlaan in Rotterdam is rond 16.34...

Explosie bij eerder beschoten woning Kerkhoflaan Rotterdam

Rotterdam - In de nacht van vrijdag 23 op zaterdag 24 februari is een explosief afgegaan bij een...

Meerdere gewonden bij woningbrand in centrum Den Haag

Den Haag - Vrijdagmiddag 23 februari zijn meerdere personen gewond geraakt, van wie één ernstig, bij een woningbrand...

Oud drugslab ontdekt in leegstaande telecomwinkel Katendrechtse Lagedijk Rotterdam

Rotterdam - In een leegstaande Telecom winkel aan de Katendrechtse Lagedijk in Rotterdam is vrijdagmiddag een chemische lucht...