Bestuurder gekantelde vrachtwagen op de A4 bij Roelofarendsveen was mogelijk onder invloed

Date:

Deel bericht:

Vanmorgen omstreeks 04:50 uur kregen collega’s de melding van een vrachtwagen welke was gekanteld op de A4 ter hoogte van Roelofarendsveen.

Ter plaatse bleek dat de vrachtwagen welke kwam vanuit de richting Amsterdam de middenberm was ingereden en tegen de vangrail aan was gekanteld.

- Advertisement -

De chauffeur van de vrachtwagen, een 57 jarige man uit Baambrugge, is ter plaatse door het ambulancepersoneel gecontroleerd en bleek gelukkig slechts licht gewond. Ter controle is de man echter wel overgebracht naar het ziekenhuis.

Zoals standaard is bij elk ongeval is er van de chauffeur een blaastest afgenomen. Uit deze voorlopige blaastest bleek dat de chauffeur vermoedelijk onder invloed was van alcohol. De chauffeur blies namelijk een “Alkohol” indicatie op het voorselectie apparaat. In het ziekenhuis is van de chauffeur een bloedproef afgenomen door een arts om de precieze hoeveelheid alcohol in het bloed vast te stellen.
Het rijbewijs van de chauffeur is ingevorderd en zal worden opgestuurd naar de Officier van Justitie.

Door de politie zal nader onderzoek ingesteld worden naar de oorzaak van het ongeval. Hierbij zal onder andere ook gekeken worden naar de technische staat van de vrachtwagen, de snelheid en een eventuele klapband.

Momenteel wordt er druk gewerkt om de lading uit de vrachtwagen te halen.
Vanavond zal rond 20:00 uur worden gestart met de berging van de vrachtwagen waarna aansluitend de vangrail zal worden gerepareerd.

Bron: Politie Kaag en Braassem​

Foto en Video: District 16 / K. Jongen – KJfotografie.com

IMG_5325
IMG_5326
IMG_5328
IMG_5336
IMG_5337
IMG_5345
IMG_5348
IMG_5351
IMG_5357

- Advertisement -

Gerelateerd