dinsdag, januari 19, 2021

Zeer grote brand treft Stichting de Uil Dreef Rotterdam

In het gebouw van stichting de Uil gelegen aan de Dreef in Rotterdam-Zuid is vrijdagavond een zeer grote brand uitgebroken. De brandweer ging in eerste instantie voor een onderzoek maar trof een vrij forse brand aan. Binnen de kortste keren sloegen de vlammen uit het dak, en ging de brand gepaard met een flinke rookontwikkeling.

De brandweer kan er lastig met de voertuigen bij, omdat het pand tussen woningen in staat gebouwd. De rook blijft laag in de wijk hangen. Omwonenden worden geadviseerd om ramen en deuren gesloten te houden. In verband met de vele afzettingen heeft de politie stadswachten ter plaatse gevraagd voor assistentie van de hulpdiensten bij afzetting, verkeersregeling en beveiliging.

De brandweer zet meetploegen in om overlast van rook in de omgeving te meten. Uit de metingen is gebleken dat er geen verhoogde concentraties zijn. Ook is er geen asbest aangetroffen. Uiteraard blijft het altijd slecht om rook die vrijkomt bij een brand in te ademen. Tijdens deze brand is er door de politie een drone die boven de brand vloog om opname te maken in beslag genomen. De eigenaar hiervan is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau Zuidplein en zal daar door de recherche gehoord worden.

Omstreeks 21:09 uur heeft de brandweer het sein ‘Brand meester’ gegeven. Dit betekend niet dat de brand uit is maar wel onder controle en het grootste gevaar is dan ook geweken. Er is geen verdere opschaling nodig en zij kunnen het met de huidige bemanning verder af. De brandweer zal de komende tijd nog wel bezig zijn met nablussen.

Voor zaterdag 27 juni stond er een groot feest gepland van Stichting De Uil in verband met hun 5-jarig jubileum. Of dit jubileum nog door gaat en op welke locatie dat zal zijn is bij ons op dit moment niet bekend.

Foto’s: Dave Minderman

image
image
image
Foto: @Manon010 Twitter

CCP39WqWIAAD9Kl

Foto: Michiel Vonk Twitter

CCP3977XIAAAO-p (1) CCP3VwRWEAI70JZ.

https://twitter.com/HMG_Groeneveld/status/586602426393874435

Related Articles

Caravan in brand gestoken Valkenhof Capelle aan den IJssel

0
Capelle aan den IJssel - Op het Valkenhof is rond 00.30 uur een caravan in...

Brandweer onderzoekt illegaal gedumpt afval Hoofdweg Capelle aan den IJssel

0
Capelle aan den IJssel - De brandweer heeft rond 17.00 uur onderzoek gedaan naar een...

Bewoner Aafje Smeetsland overleden na eerdere brand in verpleeghuis

0
Rotterdam - Een bewoner van verpleeghuis Aafje Smeetsland die aflopen woensdag gewond raakte bij een...

Laatste Nieuws

Stay Connected

9,199FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg