vrijdag, juni 18, 2021
19 C
Rotterdam
vrijdag 18 juni 2021

Zeer grote brand treft Stichting de Uil Dreef Rotterdam

In het gebouw van stichting de Uil gelegen aan de Dreef in Rotterdam-Zuid is vrijdagavond een zeer grote brand uitgebroken. De brandweer ging in eerste instantie voor een onderzoek maar trof een vrij forse brand aan. Binnen de kortste keren sloegen de vlammen uit het dak, en ging de brand gepaard met een flinke rookontwikkeling.

De brandweer kan er lastig met de voertuigen bij, omdat het pand tussen woningen in staat gebouwd. De rook blijft laag in de wijk hangen. Omwonenden worden geadviseerd om ramen en deuren gesloten te houden. In verband met de vele afzettingen heeft de politie stadswachten ter plaatse gevraagd voor assistentie van de hulpdiensten bij afzetting, verkeersregeling en beveiliging.

De brandweer zet meetploegen in om overlast van rook in de omgeving te meten. Uit de metingen is gebleken dat er geen verhoogde concentraties zijn. Ook is er geen asbest aangetroffen. Uiteraard blijft het altijd slecht om rook die vrijkomt bij een brand in te ademen. Tijdens deze brand is er door de politie een drone die boven de brand vloog om opname te maken in beslag genomen. De eigenaar hiervan is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau Zuidplein en zal daar door de recherche gehoord worden.

Omstreeks 21:09 uur heeft de brandweer het sein ‘Brand meester’ gegeven. Dit betekend niet dat de brand uit is maar wel onder controle en het grootste gevaar is dan ook geweken. Er is geen verdere opschaling nodig en zij kunnen het met de huidige bemanning verder af. De brandweer zal de komende tijd nog wel bezig zijn met nablussen.

Voor zaterdag 27 juni stond er een groot feest gepland van Stichting De Uil in verband met hun 5-jarig jubileum. Of dit jubileum nog door gaat en op welke locatie dat zal zijn is bij ons op dit moment niet bekend.

Foto’s: Dave Minderman

image
image
image
Foto: @Manon010 Twitter

CCP39WqWIAAD9Kl

Foto: Michiel Vonk Twitter

CCP3977XIAAAO-p (1) CCP3VwRWEAI70JZ.

https://twitter.com/HMG_Groeneveld/status/586602426393874435

Related Articles

Grote verkeersactie strand Nesselande: 45 bekeuringen, 3 aanhoudingen en een mes van straat

0
Rotterdam - De politie heeft vrijdag 17 juni groots uitgepakt met een verkeerscontrole rondom het...

Zwaargewonde na steekpartij Dr Albert Schweitzerstraat Bergambacht

0
Bergambacht - Een persoon is donderdagavond rond 18.00 uur zwaargewond geraakt na een steekpartij op...

Gewonde na steekpartij Wolphaertsbocht Rotterdam

0
Rotterdam - Bij een steekpartij op de Wolphaertsbocht in Rotterdam is donderdagmiddag een man gewond...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

GroenLinks: ondersteuning voor Rotterdams zorgpersoneel

GroenLinks: ondersteuning voor Rotterdams zorgpersoneel [...]

16 bekeuringen op hotspotlocaties in Rotterdam

16 bekeuringen op hotspotlocaties in Rotterdam [...]

Gemiddeld vijf coronabesmettingen per Songfestivalshow

Gemiddeld vijf coronabesmettingen per Songfestivalshow [...]

Aanhouding voor bedreiging raadsleden rond Feyenoord City

Aanhouding voor bedreiging raadsleden rond Feyenoord City [...]

Vrienden aan de Maas komen niet naar stadhuis

Vrienden aan de Maas komen niet naar stadhuis [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
7,978VolgersVolg