woensdag, oktober 20, 2021
15.2 C
Rotterdam
woensdag 20 oktober 2021

Zeer grote brand treft Stichting de Uil Dreef Rotterdam

In het gebouw van stichting de Uil gelegen aan de Dreef in Rotterdam-Zuid is vrijdagavond een zeer grote brand uitgebroken. De brandweer ging in eerste instantie voor een onderzoek maar trof een vrij forse brand aan. Binnen de kortste keren sloegen de vlammen uit het dak, en ging de brand gepaard met een flinke rookontwikkeling.

De brandweer kan er lastig met de voertuigen bij, omdat het pand tussen woningen in staat gebouwd. De rook blijft laag in de wijk hangen. Omwonenden worden geadviseerd om ramen en deuren gesloten te houden. In verband met de vele afzettingen heeft de politie stadswachten ter plaatse gevraagd voor assistentie van de hulpdiensten bij afzetting, verkeersregeling en beveiliging.

De brandweer zet meetploegen in om overlast van rook in de omgeving te meten. Uit de metingen is gebleken dat er geen verhoogde concentraties zijn. Ook is er geen asbest aangetroffen. Uiteraard blijft het altijd slecht om rook die vrijkomt bij een brand in te ademen. Tijdens deze brand is er door de politie een drone die boven de brand vloog om opname te maken in beslag genomen. De eigenaar hiervan is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau Zuidplein en zal daar door de recherche gehoord worden.

Omstreeks 21:09 uur heeft de brandweer het sein ‘Brand meester’ gegeven. Dit betekend niet dat de brand uit is maar wel onder controle en het grootste gevaar is dan ook geweken. Er is geen verdere opschaling nodig en zij kunnen het met de huidige bemanning verder af. De brandweer zal de komende tijd nog wel bezig zijn met nablussen.

Voor zaterdag 27 juni stond er een groot feest gepland van Stichting De Uil in verband met hun 5-jarig jubileum. Of dit jubileum nog door gaat en op welke locatie dat zal zijn is bij ons op dit moment niet bekend.

Foto’s: Dave Minderman

image
image
image
Foto: @Manon010 Twitter

CCP39WqWIAAD9Kl

Foto: Michiel Vonk Twitter

CCP3977XIAAAO-p (1) CCP3VwRWEAI70JZ.

https://twitter.com/HMG_Groeneveld/status/586602426393874435

Related Articles

Getuigen gezocht van gewelddadige straatroof op 76-jarige dame in Rotterdam

0
Rotterdam - De politie is op zoek naar getuigen van een straatroof, waarbij een 76-jarige...

Politie schiet verdachte van steekpartij neer, krantenbezorger gewond Kerketuinenweg Den Haag

0
Den Haag - De politie heeft woensdagochtend op de Kerketuinenweg een 24-jarige verdachte neergeschoten. De...

Zeer grote brand verwoest bedrijfsverzamelgebouw Scheijdelveweg Zuidland (video)

0
Zuidland - Een grote brand heeft afgelopen nacht voor veel schade gezorgd in een bedrijfsverzamelgebouw...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Ernstig ongeval tussen vrachtwagen en tankwagen

Ernstig ongeval tussen vrachtwagen en tankwagen [...]

Inleveractie levert 442 wapens op in Rotterdam

Inleveractie levert 442 wapens op in Rotterdam [...]

Bewoners van duizend Rotterdamse straten vergroenen omgeving

Bewoners van duizend Rotterdamse straten vergroenen omgeving [...]

Kolenoverslag in Rotterdamse haven fors toegenomen

Kolenoverslag in Rotterdamse haven fors toegenomen [...]

Steeds meer leegte in de Tweebosbuurt

Steeds meer leegte in de Tweebosbuurt [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,064VolgersVolg