maandag, oktober 18, 2021
14.2 C
Rotterdam
maandag 18 oktober 2021

Forse waterlekkage in Markthal Verlengde Nieuwstraat Rotterdam GRIP 1 (VIDEO)

ROTTERDAM – Zondagmorgen 12 april is er in de Rotterdamse Markthal aan de Verlengde Nieuwstraat een flinke waterlekkage ontstaan. Omstreeks drie uur kwamen de eerste meldingen binnen van waterlekkage. Het water kwam vanuit de hogergelegen etages en de brandweer moest een onderzoek instellen. Er bleek dusdanig veel water weg te lekken, dat de hoofdkraan moest worden dichtgedraaid om de lekkage te stoppen. 

FMS_6652klOok een aantal elektrakasten werden uitgeschakeld om kortsluiting te voorkomen. Een aantal woningen moesten worden opengebroken. Op de begane grond hebben winkels waterschade door flinke lekkage. Volgens een woordvoerder van de brandweer kwam het water met stralen naar beneden in de winkel.  De oorzaak van de lekkage is nog niet bekend, maar de brandweer denkt dat het om een verwarmingsleiding gaat.

De bewoners zijn op de hoogte gesteld en stichting Salvage is ter plaatse om een helpende hand te bieden. Monteurs van Stedin en Eneco onderzoeken de oorzaak van de lekkage. Het is nog niet bekend waar deze zich precies bevindt.

Door de waterlekkage is er in een aantal winkels flink wat lekkage ontstaan. Juist deze zondag wordt er veel drukte verwacht in de Markthal. Er worden veel toeristen verwacht in verband met de Marathon. De Markthal zal vandaag gewoon worden geopend voor het publiek. De winkel die schade heeft zal wellicht gesloten blijven.

*Grip 1
Er is gezien de aard van het incident coördinatie tussen de verschillende hulpdiensten nodig. Ter plaatse wordt een Commando Plaats Incident (CoPI) samengesteld uit de operationeel leidinggevenden (Officieren van Dienst) van de verschillende hulpdiensten. Het CoPI staat onder leiding van de Leider CoPI, doorgaans een Hoofdofficier van Dienst (HOvD). De burgemeester van de gemeente waar het incident is ontstaan wordt afhankelijk van de plaatselijke afspraken gewaarschuwd, naast de Regionaal Commandant van de brandweer, de Directeur Publieke Gezondheid (DPG) en de Districtschef van de politie.

Foto’s : Jeffrey Jacobs

FMS_6642kl FMS_6652kl FMS_6655kl FMS_6660kl FMS_6668kl FMS_6670kl FMS_6674kl FMS_6682kl FMS_6684kl

Related Articles

Politie zoekt getuigen van ontvoering Pauwenburg Rotterdam

0
Rotterdam - Een man is in de nacht van woensdag op donderdag slachtoffer geworden van...

Poolse vrouw (28) zwaargewond op straat aangetroffen Schieweg Rotterdam

0
Rotterdam - Een 28-jarige Poolse vrouw is in de nacht van zaterdag op zondag ernstig...

Jongen raakt hand kwijt na ongeluk met vuurwerk Veerman Spijkenisse

0
Spijkenisse - Een jongen is maandagmiddag door een ongeluk met vuurwerk zijn hand kwijtgeraakt. Het...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Rotterdamse politie is op zoek naar deze 70-jarige Thijs

Rotterdamse politie is op zoek naar deze 70-jarige Thijs [...]

Castelein blijft langer topman Havenbedrijf Rotterdam

Castelein blijft langer topman Havenbedrijf Rotterdam [...]

Rotterdammer opgepakt voor bedreigen medewerker tv-programma

Rotterdammer opgepakt voor bedreigen medewerker tv-programma [...]

Politie zoekt getuigen van ontvoering in Rotterdam-Zuidwijk

Politie zoekt getuigen van ontvoering in Rotterdam-Zuidwijk [...]

Delftse Poort weer in Oranjesfeer gebracht

Delftse Poort weer in Oranjesfeer gebracht [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,062VolgersVolg