donderdag, januari 21, 2021

Auto belandt bovenop lantaarnpaal na aanrijding met fietser Albert Plesmanplein Gouda

Aan het begin van de middag werden politie en twee ambulances gealarmeerd voor een ongeval op het Albert Plesmanplein en kruising met de Graaf Florisweg in Gouda. Kort hierna werd ook de brandweer gealarmeerd om met gepaste spoed naar het ongeval te komen. Een auto wilde vanaf het Albert Plesmanplein de Graaf Florisweg oprijden maar kwam daarbij in botsing met een overstekende fietser. De auto schoot door en kwam tientallen meters verderop op een lantaarnpaal tot stilstand.

De fietser is enige tijd ter plaatse behandeld waarna het slachtoffer naar het ziekenhuis is vervoerd. De automobilist is met behulp van omstanders uit de auto gehaald en verkeerde in shock maar hoefde voor zover bekend niet naar het ziekenhuis te worden vervoerd.

De automobilist verloor na de aanrijding de macht over het stuur, reed het plantsoen in, ramde een prullenbak en lantaarnpaal om vervolgens ongeveer 100 meter bij de aanrijdingsplek vandaan op de lantaarnpaal tot stilstand te komen. De brandweer heeft het een en ander aan het voertuig gecontroleerd maar kon al snel weer retour.

De VOA (Verkeers Ongevallen Analyse) is ter plaatse gekomen om de precieze toedracht van het ongeval te onderzoeken. Hierna kon een berger het voertuig bergen. De gemeente zal de verantwoording voor het plantsoen en de lantaarnpaal op zich nemen. Lange tijd kon het verkeer vanaf het Albert Plesmanplein niet de Graaf Florisweg op.

Foto’s & tekst: Marco van Bemmel

Ongeval GDA (1) [1600x1200]
Ongeval GDA (3) [1600x1200]
Ongeval GDA (8) [1600x1200]
Ongeval GDA (11) [1600x1200]
Ongeval GDA (13) [1600x1200]
Ongeval GDA (14) [1600x1200]
Ongeval GDA (17) [1600x1200]
Ongeval GDA (20) [1600x1200]
Ongeval GDA (35) [1600x1200]
Ongeval GDA (37) [1600x1200]

Related Articles

Stroomuitval in jeugdgevangenis De Hartelborgt Spijkenisse

0
Spijkenisse - In jeugdgevangenis de Hartelborgt aan dr Borgtweg in Spijkenisse is woensdagavond de stroom...

Samenvatting Persconferentie woensdag 20 januari : voornemen voor avondklok, en beperking bezoekers thuis

0
Zojuist hebben Premier Rutte en minister De Jonge in een persconferentie nieuwe extra coronamaatregelen bekend...

Ontsnapte gevangene zit weer achter slot en grendel Rotterdam-Kralingen

0
Rotterdam - De politie heeft dinsdag de 21-jarige gevangene welke vrijdag was gevlucht tijdens begeleid...

Laatste Nieuws

Stay Connected

9,205FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg