woensdag, oktober 27, 2021
13.6 C
Rotterdam
woensdag 27 oktober 2021

Politiebureau Stationstraat Heerlen ontruimd nadat man gevonden granaat komt afgeven GRIP 1

Afgelopen middag is het politiebureau aan de Stationstraat in Heerlen ontruimd geweest. Dit omdat een man een granaat gevonden had en deze bij de balie in het bureau had afgegeven.

De man was met een met een magneet in een akker in de omgeving van Kerkrade op zoek naar metaalvoorwerpen toen hij op een granaat stuitte. Na het aantreffen is de man vervolgens met de granaat naar het politiebureau in Heerlen gereden waar hij het aan het baliepersoneel toonde. Hierop is volgens het protocol wat hier voor staat direct het politiebureau ontruimd. Conform het protocol zijn omstreeks 14:00 uur de brandweer en ambulance en de EOD gealarmeerd. Omstreeks 14:28 uur heeft men een GRIP1* situatie afgegeven.

De aanwezige arrestanten die op het politiebureau aanwezig waren zijn overgebracht naar andere politiebureaus in de omgeving. De ter plaatse gekomen EOD heeft de naar later bleek brisantgranaat uit de Tweede Wereldoorlog onderzocht en meegenomen waarna het politiebureau is vrijgegeven. De EOD heeft de granaat in de Sifranogroeve gecontroleerd tot ontploffing gebracht.

De politie roept iedereen op om in het geval dat men een granaat of andere soorten munitie aantreft om dit te laten liggen waar men het aantreft. Dit is voor uw eigen veiligheid maar zeker ook voor de veiligheid van anderen. Bel in dat geval via 112 de politie en zij komen dan ter plaatse. Het vervoer van een granaat of ander soort munitie is namelijk niet geheel zonder risico. De politie heeft experts die ter plaatse kunnen bepalen om wat voor soort munitie het gaat en of eventueel de EOD ter plaatse moet komen.

*Grip 1
Er is gezien de aard van het incident coördinatie tussen de verschillende hulpdiensten nodig. Ter plaatse wordt een Commando Plaats Incident (CoPI) samengesteld uit de operationeel leidinggevenden (Officieren van Dienst) van de verschillende hulpdiensten. Het CoPI staat onder leiding van de Leider CoPI, doorgaans een Hoofdofficier van Dienst (HOvD). De burgemeester van de gemeente waar het incident is ontstaan wordt afhankelijk van de plaatselijke afspraken gewaarschuwd, naast de Regionaal Commandant van de brandweer, de Directeur Publieke Gezondheid (DPG) en de Districtschef van de politie.

Related Articles

21-jarige verdachte aangehouden na schietpartij Schietbaanlaan Rotterdam (video)

0
Rotterdam - De politie heeft dinsdag 26 oktober een 21-jarige verdachte aangehouden naar aanleiding van...

Cocaïne ter waarde van bijna 40 miljoen euro in beslag genomen in Rotterdamse haven

0
Opnieuw is er een forse hoeveelheid cocaïne in beslag genomen in de Rotterdamse haven. Ditmaal...

Agenten trekken wapens op Koningslaan Rotterdam bij controle voertuig

0
Rotterdam - Dinsdag 26 oktober heeft de politie aan het begin van de middag een...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Tentenkamp verder uitgebreid voor Halloweenfeest

Tentenkamp verder uitgebreid voor Halloweenfeest [...]

Schietpartij op de Schietbaanlaan in Rotterdam

Schietpartij op de Schietbaanlaan in Rotterdam [...]

C.N.A. Looslaan krijgt toch appartementencomplex

C.N.A. Looslaan krijgt toch appartementencomplex [...]

Bouwwethouder vindt nieuw gaatje voor 28 woningen

Bouwwethouder vindt nieuw gaatje voor 28 woningen [...]

Rotterdam geeft clubs 'kadootjes'

Rotterdam geeft clubs 'kadootjes' [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,072VolgersVolg