woensdag, juni 23, 2021
15.8 C
Rotterdam
woensdag 23 juni 2021

Politiebureau Stationstraat Heerlen ontruimd nadat man gevonden granaat komt afgeven GRIP 1

Afgelopen middag is het politiebureau aan de Stationstraat in Heerlen ontruimd geweest. Dit omdat een man een granaat gevonden had en deze bij de balie in het bureau had afgegeven.

De man was met een met een magneet in een akker in de omgeving van Kerkrade op zoek naar metaalvoorwerpen toen hij op een granaat stuitte. Na het aantreffen is de man vervolgens met de granaat naar het politiebureau in Heerlen gereden waar hij het aan het baliepersoneel toonde. Hierop is volgens het protocol wat hier voor staat direct het politiebureau ontruimd. Conform het protocol zijn omstreeks 14:00 uur de brandweer en ambulance en de EOD gealarmeerd. Omstreeks 14:28 uur heeft men een GRIP1* situatie afgegeven.

De aanwezige arrestanten die op het politiebureau aanwezig waren zijn overgebracht naar andere politiebureaus in de omgeving. De ter plaatse gekomen EOD heeft de naar later bleek brisantgranaat uit de Tweede Wereldoorlog onderzocht en meegenomen waarna het politiebureau is vrijgegeven. De EOD heeft de granaat in de Sifranogroeve gecontroleerd tot ontploffing gebracht.

De politie roept iedereen op om in het geval dat men een granaat of andere soorten munitie aantreft om dit te laten liggen waar men het aantreft. Dit is voor uw eigen veiligheid maar zeker ook voor de veiligheid van anderen. Bel in dat geval via 112 de politie en zij komen dan ter plaatse. Het vervoer van een granaat of ander soort munitie is namelijk niet geheel zonder risico. De politie heeft experts die ter plaatse kunnen bepalen om wat voor soort munitie het gaat en of eventueel de EOD ter plaatse moet komen.

*Grip 1
Er is gezien de aard van het incident coördinatie tussen de verschillende hulpdiensten nodig. Ter plaatse wordt een Commando Plaats Incident (CoPI) samengesteld uit de operationeel leidinggevenden (Officieren van Dienst) van de verschillende hulpdiensten. Het CoPI staat onder leiding van de Leider CoPI, doorgaans een Hoofdofficier van Dienst (HOvD). De burgemeester van de gemeente waar het incident is ontstaan wordt afhankelijk van de plaatselijke afspraken gewaarschuwd, naast de Regionaal Commandant van de brandweer, de Directeur Publieke Gezondheid (DPG) en de Districtschef van de politie.

Related Articles

Zwaargewonde na steekpartij op volkstuinvereniging De Zandweg Kromme Zandweg Rotterdam

0
Rotterdam - Bij een steekpartij op de Kromme Zandweg in Rotterdam is woensdagavond een persoon...

Politie onderzoekt schietpartij Josephstraat Rotterdam

0
Rotterdam - De politie doet onderzoek naar een mogelijke schietpartij in de Josephstraat in Rotterdam....

Vrouw met kind te water Fuykpark Capelle aan den IJssel

0
Capelle aan den IJssel - Op de Dorpsstraat ter hoogte van het Vuykpark is woensdagmorgen...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

44-jarige Rotterdammer gepakt voor steekpartij De Zandweg

44-jarige Rotterdammer gepakt voor steekpartij De Zandweg [...]

'Dansen met Janssen': Nederland wil massaal één prik

'Dansen met Janssen': Nederland wil massaal één prik [...]

Steekpartij op de volkstuintjes aan de Kromme Zandweg

Steekpartij op de volkstuintjes aan de Kromme Zandweg [...]

Deltavariant maakt opmars in Rotterdam: 20 procent

Deltavariant maakt opmars in Rotterdam: 20 procent [...]

Parlement grijpt opnieuw hard in: enquête naar fraudeaanpak

Parlement grijpt opnieuw hard in: enquête naar fraudeaanpak [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
7,990VolgersVolg