Rechter staat werkonderbrekingen rond Global Conference on Cyberspace niet toe

Date:

Deel bericht:

Nederland – De rechter heeft woensdagmorgen 15 april de door de politievakorganisaties aangekondigde werkonderbrekingen rond de Global Conference on Cyberspace niet toegestaan. Hij stelde daarmee de Staat en de korpsleiding in het gelijk.

Eerder bericht
Cao-actie politiebonden leidt tot kort geding
In het kader van de cao-acties organiseren de politievakorganisaties werkonderbrekingen in de vorm van bijeenkomsten tijdens de Global Conference on Cyberspace. Zowel de Staat der Nederlanden als de korpsleiding schatten in dat deze actie gevolgen heeft voor de veiligheid en vragen de rechter om een onafhankelijk oordeel.

- Advertisement -

De korpsleiding heeft begrip voor acties om op te komen voor een nieuwe cao en biedt hiertoe ook de ruimte, mits de veiligheid niet in het geding komt. Ten aanzien van de aangezegde acties rondom de conferentie en de wijze waarop deze acties gestalte krijgen, ziet de korpsleiding zich genoodzaakt om tegelijk met de Staat der Nederlanden een kort geding aan te spannen tegen de politievakorganisaties. Zij willen de toelaatbaarheid van deze collectieve actie tijdens de Global Conference on Cyberspace door de rechter laten toetsen.

Vakbondsbijeenkomsten
De politiebonden roepen alle collega’s, die op donderdag 16 april politiewerk verrichten rondom de Global Conference on Cyberspace in het Haagse World Forum, op om die dag vakbondsbijeenkomsten bij te wonen. De Dienst Bewaken en Beveiligen is uitgezonderd van de actie om de veiligheid van de conferentiedeelnemers te kunnen garanderen.

Verantwoordelijkheid
De korpsleiding is verantwoordelijk voor de veiligheidsmaatregelen en concludeert – samen met de Staat der Nederlanden als organisator van de conferentie – dat zij de veiligheid rondom de top op deze wijze niet kan waarborgen. Tijdens de Global Conference on Cyberspace zijn immers meer essentiële politietaken te verrichten dan uitsluitend het bewaken en beveiligen van de conferentiedeelnemers. Door de acties dreigt de veiligheid en de handhaving van de openbare orde in het geding te komen. De korpsleiding ziet dan ook geen andere mogelijkheid dan haar inschatting voor te leggen aan het onafhankelijke oordeel van de rechter.

BRON: Politie.nl

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Koeien gaan op avontuur in Wassenaar

Wassenaar - Zaterdagmiddag rond twee uur werd de brandweer opgeroepen voor dier te water op de Rijksstraatweg in...

Onderzoek in woning na overleden persoon Carnisselaan Rotterdam

Rotterdam - In een woning aan de Carnisselaan is een stoffelijk overschot aangetroffen. De politie doet samen met de...

Auto vliegt spontaan in brand N478 – Veerweg Bergambacht

Bergambacht - Op de Veerweg in Bergambacht is vrijdagmiddag door een nog onbekende oorzaak een auto in brand...

Forse vertraging door ongeval op A15 bij Pernis

Rotterdam - Door een ongeval met twee voertuigen op de A15 ter hoogte van Pernis ontstond vanmorgen een...