Ouders Leon Groeneweg (19) toestemming voor opgraving Schiedam

Date:

Deel bericht:

SCHIEDAM – De ouders van Leon Groeneweg hebben van de Burgemeester van Schiedam toestemming gekregen om hun zoon op te laten graven voor een nader onderzoek. In 2008 werd de toen 19-jarige Leon Groeneweg levenloos aangetroffen. Politie en Justitie gingen al snel uit van zelfmoord. 

De ouders van Leon geloven daar niet in. Zij denken dat er heel wat anders is gebeurd met hun zoon, en willen daarom opnieuw onderzoek met onder andere DNA laten doen om achter de exacte toedracht van zijn dood te komen. Ook wordt gekeken of het wel Leon is, zijn ouders hebben hem nooit op het uiterlijk kunnen identificeren.

- Advertisement -

Onderzoek door Patholoog Anatoom 

(Patholoog Anatoom) Danny Spendlove gaat binnenkort het onderzoek doen op het lichaam van Leon, waarin bekend zal worden wat er precies met Leon is gebeurd, hoe het is gebeurd en of hij het ook wel echt is.

Er zijn nog een hoop vragen onbeantwoord met betrekking tot het overlijden van Leon Groeneweg. Voorts is het voorliggende materiaal zeer summier. Noch de sectie foto’s, noch het politie dossier werden ter beschikking gesteld. Dit materiaal is noodzakelijk om een goede Forensisch Medisch Specialistische beoordeling af te kunnen geven.

Op basis van het voorliggende materiaal adviseert Danny Spendlove het volgende :

Een (contra) onderzoek op te starten om meer duidelijkheid omtrent de doodsoorzaak en het mechanisme van het overlijden te krijgen.

Hierbij zijn o.a. volgende zaken van belang

  • Opvragen van de gemaakte sectie en röntgenfoto’s
  • Opvragen van het politie-dossier
  • Opvragen van de lucht- en warmtetemperatuur van de vindplaats van Leon ten tijden van het vastgestelde overlijden

Omwille van de niet onderzochte ledematen en mogelijk verder toxicologische onderzoek is het noodzakelijk een dringend een exhumatie (Opgraving van Stoffelijk overschot) uit te voeren en aan te bieden voor een hersectie, een klus die behoorlijk ingrijpend is voor de nabestaanden.

Leon bedreigd door criminele jeugdbende
Leon is in 2008 dood gevonden in het Brielse Meer in de gemeente Westvoorne, een noodlottig ongeval was al snel de conclusie volgens politie en justitie. De ouders konden dat absoluut niet geloven, en gingen hierop zelf een onderzoek starten. Hieruit bleek dat Leon meerdere malen werd bedreigd door een criminele jeugdbende in Schiedam Noord, daar zat hij korte tijd in en hij wilde er snel weer uit omdat zij bezig waren met criminele omstandigheden.

Voorlopige Diagnose
De voorlopige diagnose van de arts is bijzonder. Hij noemt de doodsoorzaak zeer waarschijnlijk Niet-Natuurlijk, geen ongeval. Op basis van het sectie rapport zijn er geen aanwijzingen voor verdrinking of onderkoeling. Dit zou erop kunnen duiden dat Leon mogelijk al was overleden voordat hij in het water terecht kwam.

Stichting
De ouders van Leon hebben een stichting opgericht zodat mensen hun kunnen steunen met een donatie voor de opgraving van Leon. Justitie wil dit niet bekostigen, dus zijn ouders genoodzaakt het uit eigen zak te betalen.

Meer informatie op www.onderste-steen.nl 

 

https://www.youtube.com/watch?v=YsjlrutPBrg

 

 

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Lichtgewonde bij eenzijdig ongeval Havendijk Schiedam

Havendijk, Schiedam - Woensdagavond 24 april rond 18.20 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden. Een automobilist is door...

Uitslaande flatbrand aan Arrheniusweg in Rotterdam

Rotterdam - Woensdagochtend 24 april is een uitslaande brand uitgebroken in een flat aan de Arrheniusweg. Mede omdat...

Aanhouding na melding steekpartij Brede Hilledijk Rotterdam

Rotterdam - Op de Brede Hilledijk is vanavond rond 19.45 uur een melding van een steekpartij geweest. De...

Kind bekneld tussen dakluik van dakterras Maashaven Noordzijde Rotterdam

Rotterdam - Op het dakterras van woningen aan de Maashaven Noordzijde is vanavond rond 17.33 uur een kind...