dinsdag, januari 26, 2021

Rotterdamse Mathenesserbrug afgesloten voor onderzoek schietpartij

De Mathenesserbrug in Rotterdam Delfshaven is deze middag en avond langdurig afgesloten naar aanleiding van een melding omtrent een schietpartij tussen twee mogelijke voertuigen.

Omstreeks 16:05 uur kwamen er bij de politiemeldkamer van de eenheid Rotterdam berichten binnen over een schietpartij op de Mathenesserbrug. Hierop zijn naast politie en ambulance ook de traumahelikopter ter plaatse gestuurd. De traumahelikopter is echter enkele minuten later al weer afgemeld omdat er ter plaatse geen slachtoffers bleken te zijn.

De politie heeft de Mathenesserbrug vanaf het Mathenesserplein tot aan de Mathenesserweg voor al het verkeer volledig afgesloten uitgezonderd het tramverkeer en is nu een plaats delict (PD). Bij het onderzoek ter plaatse zijn hulzen en glasscherven aangetroffen. Uit verklaringen van getuigen is gebleken dat er door de inzittenden van twee auto’s op elkaar geschoten is en dat verklaard gelijk de aangetroffen glasscherven.

Omstreeks 17:08 uur heeft de politie op de Multatulistraat een auto met kapotte ruit en lekke band aangetroffen. Dit voertuig is mogelijk betrokken bij het schietincident op de Mathenesserbrug. Hier heeft de politie een PD gevormd. De politie is in de omgeving nog op zoek naar de andere auto en bijbehorende daders. Als men klaar is met het voertuig op de Multatulistraat zal de politietakel hem overbrengen naar de Boezembocht.

Aan het begin van de avond heeft een man zich met een schotwond gemeld had in het ziekenhuis. Deze man is hangende het onderzoek naar de schietpartij aangehouden in ziekenhuis. Zijn rol en betrokkenheid omtrent de schietpartij wordt uiteraard onderzocht. Deze man zal nadat hij is uitbehandeld door het ziekenhuis door de politie worden overgebracht naar het politiebureau om te worden verhoord. Tot die tijd wordt hij door de politie bewaakt in het ziekenhuis en zal er in principe niemand bij hem mogen komen.

De Forensische Opsporing (FO) is ter plaatse een onderzoek gestart om alles nauwkeurig in kaart te brengen en de nodige sporen zoals achtergebleven hulzen veilig te stellen.

Related Articles

OM en politie richten zich tot ouders: “Houd kinderen thuis”

0
Rotterdam/Landelijk - De Openbaar Ministerie (OM) laat weten dat veel van de opgepakte relschoppers die...

Noodverordeningen voor winkelcentrums in Capelle aan den IJssel en Rotterdam Alexandrium

0
Rotterdam Oost - Zowel de gemeente Capelle aan den IJssel als de gemeente Rotterdam hebben...

Vrachtwagenchauffeur dodelijk ongeluk A16 Rotterdam vrijgesproken

0
Rotterdam - De vrachtwagenchauffeur die op 13 november 2017 betrokken was bij een dodelijk ongeval...

Laatste Nieuws

Stay Connected

9,212FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg