dinsdag, oktober 26, 2021
11.4 C
Rotterdam
dinsdag 26 oktober 2021

Rotterdamse Mathenesserbrug afgesloten voor onderzoek schietpartij

De Mathenesserbrug in Rotterdam Delfshaven is deze middag en avond langdurig afgesloten naar aanleiding van een melding omtrent een schietpartij tussen twee mogelijke voertuigen.

Omstreeks 16:05 uur kwamen er bij de politiemeldkamer van de eenheid Rotterdam berichten binnen over een schietpartij op de Mathenesserbrug. Hierop zijn naast politie en ambulance ook de traumahelikopter ter plaatse gestuurd. De traumahelikopter is echter enkele minuten later al weer afgemeld omdat er ter plaatse geen slachtoffers bleken te zijn.

De politie heeft de Mathenesserbrug vanaf het Mathenesserplein tot aan de Mathenesserweg voor al het verkeer volledig afgesloten uitgezonderd het tramverkeer en is nu een plaats delict (PD). Bij het onderzoek ter plaatse zijn hulzen en glasscherven aangetroffen. Uit verklaringen van getuigen is gebleken dat er door de inzittenden van twee auto’s op elkaar geschoten is en dat verklaard gelijk de aangetroffen glasscherven.

Omstreeks 17:08 uur heeft de politie op de Multatulistraat een auto met kapotte ruit en lekke band aangetroffen. Dit voertuig is mogelijk betrokken bij het schietincident op de Mathenesserbrug. Hier heeft de politie een PD gevormd. De politie is in de omgeving nog op zoek naar de andere auto en bijbehorende daders. Als men klaar is met het voertuig op de Multatulistraat zal de politietakel hem overbrengen naar de Boezembocht.

Aan het begin van de avond heeft een man zich met een schotwond gemeld had in het ziekenhuis. Deze man is hangende het onderzoek naar de schietpartij aangehouden in ziekenhuis. Zijn rol en betrokkenheid omtrent de schietpartij wordt uiteraard onderzocht. Deze man zal nadat hij is uitbehandeld door het ziekenhuis door de politie worden overgebracht naar het politiebureau om te worden verhoord. Tot die tijd wordt hij door de politie bewaakt in het ziekenhuis en zal er in principe niemand bij hem mogen komen.

De Forensische Opsporing (FO) is ter plaatse een onderzoek gestart om alles nauwkeurig in kaart te brengen en de nodige sporen zoals achtergebleven hulzen veilig te stellen.

Related Articles

Drie gewonden en aanhoudingen na steekpartij Burgemeester van Haarenlaan Schiedamsedijk

0
Schiedam - Een vechtpartij op de Burgemeester van Haarenlaan is maandagavond uitgemond in een steekpartij...

Man (25) uit Ridderkerk gepakt met 235 kilo zwaar vuurwerk

0
Ridderkerk - De politie heeft zondagmiddag een 25-jarige man uit Ridderkerk aangehouden voor het bezit...

Man duwt vrouw metrospoor op Coolhaven Rotterdam

0
Rotterdam - Een vrouw is maandagmiddag op het metrostation Coolhaven door een 30-jarige man het...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Mijnsherenplein blijft verboden terrein

Mijnsherenplein blijft verboden terrein [...]

5331 positieve coronatests; in Rotterdam 201

5331 positieve coronatests; in Rotterdam 201 [...]

Haven Rotterdam is beschermd tegen stijging zeespiegel

Haven Rotterdam is beschermd tegen stijging zeespiegel [...]

Passagiers geëvacueerd na brand in trein bij 's-Gravendeel

Passagiers geëvacueerd na brand in trein bij 's-Gravendeel [...]

Man duwt vrouw van perron op metrostation Coolhaven

Man duwt vrouw van perron op metrostation Coolhaven [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,073VolgersVolg